szponzorált tartalom

2019.08.26. 16:52

SVÉT 11.0 Rácalmás – 2019. szeptember 8-án Rácalmáson, a Jankovich-kúriában

1 hangulatos, nemesi kúria 17 tagétterem, 2 vendégétterem

REGISZTRÁCIÓ: www.svet.hu

Az előzetes regisztráció azért fontos, hogy a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVET) éves nagyrendezvénye ne válhasson tömegrendezvénnyé és megmaradhasson annak, ami mindig is volt: egy szerethető gasztrorandevúnak.

Minden eddiginél különlegesebb helyszín, a Stílusos Vidéki Szállodák vendégeskedése, illetve az ő jóvoltukból a reggelizés lehetősége, gasztroszínpad, megannyi workshop, előadás, gyereksarok, környezettudatos tálalási szemlélet, regionális alapanyagok és Tóth Vera esti koncertje várja a vidéki gasztronómia elkötelezett híveit Rácalmáson a Magyar Turisztikai Ügynökség által támogatott SVÉT 11.0 nagyrendezvényén.

A HELYSZÍNRŐL: Rácalmás, alig 50 percnyi autóútra fekszik Budapesttől. A XVIII. századi nemesi kúria nyitott terei pazar kulisszákat kínálnak a találkozónak és talán nem túlzás azt állítani, hogy a helyszínválasztás különlegesebb, mint valaha.

A JANKOVICH-KÚRIÁRÓL: A Jankovich Kúria Wellness Hotel és Étterem 2016-ban nyert felvételt a Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalomba. A gasztrokoncepció kialakítója Ruprecht László, a hely különlegessége, hogy a Hankook gumiabroncsgyár közelségét

kihasználva a nemzetközi konyha mellett koreai konyhát is visz. A Jankovich-kúria persze nem csupán étterem: magas szintű szállodai és wellness szolgáltatásainak köszönhetően itt a testen kívül a lélek szintén felüdül.

A TALÁLKOZÓN RÉSZTVEVŐ ÉTTERMEK:

1. Almalomb – Hosszúhetény

2. Anyukám Mondta – Encs

3. Erhardt Étterem – Sopron

4. GUSTO 13 – Veszprém

5. Első Mádi Borház – Mád

6. IKON Étterem – Debrecen

7. Jankovich Kúria Hotel és Étterem

8. Kistücsök Étterem – Balatonszemes

9. La Maréda Étterem – Győr

10. Macok Bisztró és Borbár – Eger

11. MANDULA Étterem és Bor-Bár – Villány

12. Nomád Hotel – Noszvaj

13. Pajta – Őriszentpéter

14. PalKonyha – Palkonya

15. Platán Restaurant & Café – Tata

16. Rosinante Étterem – Szigetmonostor

17. Viator Apátsági Étterem – Pannonhalma

MEGHÍVOTT VENDÉGEK:

1. Pannónia Gasztrohajó – Budapest

2. 67sigma – Székesfehérvár

3. Győr és Székesfehérvár után bemutatkoznak Debrecen fesztiváljai is.

KÖZÖS NEVEZŐ: Közös nevező mindig van és ez nem csak a vendéglátás szeretete, hanem az ételekben kötelezően megjelenítendő azonos alapanyag is. Az egyik ezúttal a Jankovich-kúria jelképe, az alma lesz, míg a másik opció, egy regionális alapanyag hangsúlyos szerepeltetése abból a térségből, ahonnan adott étterem érkezik. A SVÉTlapon így a menü által kirajzolódik hazánk íztérképe is.

EZT ISSZUK MAJD:

  • Borok – Laposa Birtok, Royal Tokaji Borászat, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Thummerer Borászat, Gedeon Birtok, Borbély Pincészet
  • Sörök – a fesztivál zöldalmás sörét a séfsöröket a Zip’s Brewhouse készíti
  • Pálinkák – Bestillo, Szicsek
  • Kávé – Nespresso, Black Sheep
  • KÖRNYEZETVÉDELEM: A Stílusos Vidéki Étterem nemet mond a környezetterhelésre, ezért az eseményen a Kitchy Design 100%-ig lebomló termékeiben kínáljuk ételeinket.

    A SVÉT MOZGALOMRÓL:

    Több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Fogadóban 2012 februárjában jött létre az első gasztrorandevú, amely közel hozta egymáshoz a fogékony közönséget és az akkor még nyolc innovatív vidéki konyhát vezető séfet. A jelenleg 17 vidéki étterem közös nevezője a minőségi konyha és a szívből jövő vendéglátás. A cél mindezek népszerűsítése évi egy nagy, illetve több kisebb rendezvény keretén belül azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az ínyenc utazók fókuszába új, kevéssé ismert kulináris desztinációk kerüljenek.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában