szponzorált tartalom

2019.11.22. 07:35

Rendkívül egyszerű személyi kölcsönt felvenni

Soha nem volt még ilyen egyszerű személyi kölcsönt igényelni. Pörög a lakossági hitelezés, a személyi kölcsönök állománya pedig kimagasló mértékben növekszik.

De mi áll a háttérben?

A Minikölcsön munkatársa szerint a mostani lendület nem véletlen, de sok tényező szerencsés alakulására volt szükség. A jelentős gazdasági növekedés, az elmúlt évek béremelései, illetve az alacsony alapkamat mind azt erősítik meg a lakosságban, hogy a hiteltörlesztés terhe könnyedén vállalható. Különösen abban az esetben, ha ehhez nem társul ingatlanfedezet.

Tény, hogy a személyi kölcsönök sikere részben annak köszönhető, hogy a konstrukció szabadon felhasználható összegeket biztosít. Ez magyarázza, hogy a személyi kölcsönök egyre nagyobb arányban képesek megjelenni az ingatlanhitelek piacán kiszorító hatással. Sokak számára a szabad felhasználás megéri azt a plusz költséget, amennyivel többet kell fizetnünk egy személyi kölcsönért. Persze meg kell jegyezni, hogy a személyi kölcsönök csak kisebb felújítási munkálatok fedezésére lehetnek alkalmasak, hiszen a legnagyobb lehívható összegek sem alkalmasak egy lakás megvásárlására.

A bankok és a hitelintézetek egyre gyakrabban hívják fel a figyelmet a pénzügyi tudatosság fontosságára. Érdemes látni, hogy mindkét fél érdekelt a zavartalan törlesztésben; a pénzintézetek meg szeretnék kapni a kihelyezett pénzüket, az adósok pedig el szeretnék kerülni a nemfizetéssel járó problémákat. Ennek érdekében érdemes alapos pénzügyi tervet készíteni kölcsönigénylés előtt; vegyük számba a rendszeres bevételeinket és kiadásainkat, de számítsunk váratlan eseményekre is! Némi tartalék felhalmozása segítséget a fizetésképtelenség elkerülésében.

Felvetődik a kérdés, hogy milyen következményei vannak az esetleges nemfizetésnek. Sajnos bárkivel előfordulhat, hogy kiürül a kasszája, ezért természetesen a pénzintézetek is törekszenek a megoldás segítésére. Rendszerint a prolongációnak nevezett eljárás kínál megoldást, amely tulajdonképpen a futamidő meghosszabbítását jelenti. Ugyanakkor fontos tudni, hogy az eljárás prolongációs díj megfizetését teszi szükségessé, ami a törlesztésre fordítandó teljes összeget növeli.

Ma már a hitelpiacon is találkozhatunk akciós ajánlatokkal. Ezek kiváló lehetőséget jelentenek a kamatköltségek csökkentésére, ugyanakkor nem szabad megfeledkeznünk a pénzügyi tudatosság fontosságáról. Sajnos előfordulnak trükközések; egyes ajánlatok esetén az akciós ajánlat kizárólag a futamidő első időszakára vonatkozik, egyes esetekben pedig extrém feltételekhez kötik az akciós THM jóváírását.

Érdemes előnyben részesíteni a tisztességes akciós ajánlatokat! A Minikölcsön Black Friday ajánlata expressz szolgáltatással, 0% THM és 20% kedvezmény az expressz szolgáltatás díjából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában