szponzorált tartalom

2020.06.01. 01:00

Milyen padlót válasszunk?

Lakásfelújításnál vagy házépítésnél sokszor felmerülnek kérdések. Nemcsak a falak színét és a berendezést kell eldönteni, hanem már sokkal hamarabb meg kell alapozni a végső kinézetet.

Rugalmasabb, mint a laminált, merevebb, mint a PVC-burkolat

Forrás: shutterstock

Egyik tipikus téma, ami a férfiak és a nők között veszekedést szokott okozni, az a padlónak az eldöntése. Miért ez az egyik legkényesebb kérdés? Mert ezt fogjuk sokáig nézni. Miközben egy falszín bármikor megváltoztatható, vagy a bútorok átfesthetőek, esetleg kicserélhetőek, addig a padló marad. Legrosszabb esetben is csak egy szőnyeget tudunk rátenni, de azt hosszú éveken keresztül nézni fogjuk.

Erre jönnek azok a tipikus kérdések, ami az árról és a tartósságról szól. Vannak megoldások, amik olcsóbbak, de lehet, hogy nem mutatnak olyan jól. Más megoldások négyzetméterre levetítve nagyon drágák, azonban emelnek az ingatlan értékén. Ehhez hozzá kell venni az épületnek a fajtáját.

Nem mindegy, hogy panellakásban lakunk, vagy egy egyszerű falusi kerti házat akarunk felépíteni, esetleg egy háromszintes palotát akarunk berendezni. Vegyük figyelembe a stílust, ami a házunkat fogja jellemezni, amikor készen lesz. Vannak természetbarát megoldások, és minimalista stílus is.

A betoncsiszolás fajtái

Sokan a betoncsiszolás mellett döntenek, amihez tudni kell, hogy nagymértékben függ a betonnak a sűrűségétől. Minél sűrűbb, annál jobb eredményt fogunk kapni. Előnye, hogy rengeteg variáció közül választhatunk.

A beton keménysége, a munkagép és a színező anyagok arra adnak lehetőséget, hogy színben és formában is nézelődhessünk. Természetesen érdemes figyelembe venni az árakat, mert nem mindegyik tűnik olyan olcsónak.

A matt betoncsiszolást leginkább raktárakban vagy műhelyekben szokták használni. Ez nem a legszebb aljzat, viszont praktikus. A felülete miatt családi házba, panelházba egyáltalán nem ajánlott.

Ezután a matt-selyem betonfelület következik, ami az utóbbi években már családi házakban is egyre gyakrabban megjelenik, az úgynevezett loft stílus miatt. Itt már nagyobb befektetésről beszélünk, mivel nemcsak a munkagépeket, hanem a szerszámokat és ki kell fizetni, ráadásul az eszközkopás is magasabb.

A betoncsiszolás is lehet exkluzív

Van még lehetőségként selyem fényes padló. Itt már gyémánt szerszámokkal csiszolják a felületet, amely végleges megjelenése igazán exkluzív lesz. Házakban is használható, viszont szükséges hozzá a betonnak a keménysége.

Végül, de nem utolsósorban beszélhetünk tükörfényes padlóról, ami a csúcsok csúcsa. Itt már a szerszámok és vegyszerek profi munkavégzőt igényelnek, viszont tudni kell róla, hogy a hosszú távú csillogás csak folyamatos karbantartás mellett marad meg.

Döntés meghozatalakor mindenképpen vegyük figyelembe, hogy milyen kinézetet akarunk elérni. A nagy belmagasságú és a beton a loft stílus kedvelőinek fog igazán tetszeni. Fel lehet dobni egy sötétebb árnyalat kiválasztásával, és hozzá színben illő bútorokkal. A kisebb lakásokban ez a megoldás nem ajánlott.

Megrendelés előtt kérjünk árajánlatot több cégtől is, és nézzük meg a már elkészült munkákat. Célunk érdekében mindig válasszuk a profi szakembereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában