Arculat

2017.10.27. 11:24

Milyen benyomást kelt bennünk az alábbi oldal? (x)

A vállalatok számára nagyon fontos az imázs, és az arculat. Ez a kettő együtt döntő jelentőséggel bír a cégek számára, ugyanis nagyban meghatározza egy adott vállalat jövőjét, és sikerességét.

Amikor arculatról beszélünk, akkor megkülönböztethetünk külső, és belső arculatot. Értelemszerűen a külső arculathoz tartozik minden olyan dolog, amellyel egy céget be tudunk azonosítani, legyen szó a logóról, a levélpapírról, névjegyről, tollról és sorolhatnánk. A belső arculat pedig mindaz, amit a vállalat képvisel, tehát röviden összefoglalva a tevékenység, és a munkavállalók. Fel lehet tenni a kérdést, hogy mitől lehet sikeres egy vállalat? Attól, amit képvisel? Talán azért, mert egy cégnél szakképzett gárda dolgozik? Nagyon fontos, hogy amit egy vállalat képvisel, azt a munkavállalók is tudják közvetíteni kifelé. Egy biztos, hogy egy vállalat hírnevét hosszú időbe telik kiépíteni. Itt kerül szóba az imázs. Érdemes letisztázni, mit is jelent ez a szó. Az imázs benyomások összességét jelenti, ami lehet pozitív, és negatív is. Természetesen ahány ember, annyiféle kérés létezik, így példának okaként a legegyszerűbb, ha ezt egy szállodán keresztül mutatjuk be.

A turizmus mondhatni nehéz szakmának minősül a munkaerőpiacon, hiszen emberekkel kell foglalkoznunk. Egy vendégnek lehet olyan kérése, amelyet egyszerűen a recepciósok nem tudnak teljesíteni. Ebben az esetben a vendég ezt vagy megérti, vagy nem. Ilyenkor rosszabb, ha nem érti meg, azonban jogában áll az, hogy odahívatja a szállodaigazgatót, vagy beír egy negatív véleményt a vendégkönyvbe. Még ha nincs is igaza a vendégnek, látható, hogy egy rossz benyomás milyen gyorsan ki tud alakulni az emberben. Ugyanakkor törekedni kell arra, hogy minél több legyen a pozitív benyomás, ugyanis ezáltal könnyedén népszerűvé, és elismertté lehet tenni egy vállalatot. Nos, amikor állást keresünk, akkor lényegében nekünk is ezt kell tennünk a HR-es interjúztatókkal. Le kell őket nyűgöznünk, hogy megkaphassuk az állást, amit annyira szeretnénk betölteni. Ezt hogyan tehetjük meg? Akár a kisugárzásunk, kellemes megjelenésünk, és felkészültségünk is mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy minket válasszanak. Szimpátiát kell keltenünk bennük. Ahhoz, hogy eljussunk egy állásinterjúra, előtte meg kell pályáznunk munkalehetőségeket.

A tatabányai állásajánlatok honlapon megannyi álláshirdetés közül válogathatunk. Teszteljük magunkat, és a végén döntsük el, milyen a benyomásunk az oldallal kapcsolatban. A honlapon nagyon egyszerűen feladhatunk álláshirdetést, amelyben szó szerint állást foglalhatunk. Írjuk le hogy melyik az a terület, amelyik érdekel bennünket, melyik településen szeretnénk majd munkába állni, írjunk le magunkról minden fontos tulajdonságot, amelyek szükségesek lehetnek egy állás betöltéséhez, majd végezetül fizetési igényünket se felejtsük el. Álláshirdetés feladásakor a részletesség csak jót tehet számunkra. Soha ne írjunk keveset magunkról, mert akkor a cégek semmit nem fognak megtudni rólunk. Az állásportálon 32 álláskategória várja, hogy megnézzük őket. A mérnök állások kategóriába is beköszönhetünk, ha ez a terület kelti fel inkább érdeklődésünket. Sajnos az ágazat munkaerőhiánnyal küszködik, azonban nemcsak ez, hanem az informatikai szektor is. A vállalatok azonban hajlandóak jól megfizetni azokat a munkavállalókat, akik el szeretnének helyezkedni e területek bármelyikén. Hibaelemző technikusként is helyt lehet állni. Ahhoz, hogy a munkakört betöltsük, meg kell lennie az elektronikai műszerész, és mechanikai műszerész végzettségnek. Más lehetőségek is elérhetőek a honlapon, és a portál közösségi oldalain is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában