Hirdetés

2018.06.30. 10:10

Milyen az ideális fülhallgató sportoláshoz?

Modernkori életünk egyik vitathatatlan előnye, hogy kedvenc számainkról edzés közben sem kell lemondanunk. Ezer füles közül választhatunk, így adja magát a kérdés, melyik a legjobb? Segítünk!

„A zene az kell!” – szögezi le a klasszikus, és milyen igaza van! A lendület fenntartásához, a holtpontok átbillentéséhez, és egyáltalán, az edzés jó hangulatához sokunk számára nélkülözhetetlenek a motiváló, lelkesítő dallamok. Legyen kedvenc sportunk az úszás, futás

vagy biciklizés, kis odafigyeléssel könnyen megtalálhatjuk a számunkra leginkább megfelelő sport fülhallgatót, ami nélkül el sem tudjuk majd képzelni a mozgást.

Csúcsteljesítmény testmozgás közben

Ahhoz, hogy az edzések alatt az egyébként megszokott hangminőséget élvezzük, nem elég egy sima fülhallgató. Az eszköznek ugyanis egészen más körülmények között kell teljesítenie, vagyis mindenképp érdemes a kifejezetten sportoláshoz fejlesztett típusokat közelebbről megismerni.

Ma már számtalan verzió és megoldás között választhatunk, így természetes, ha elbizonytalanodunk a kínálatot nézve. Van vezeték nélküli, például bluetooth fülhallgató, izzadtság tűrő és/vagy zajszűrős fülhallgató, vízálló, sztereó és mikrofonos fülhallgató – hogy csak a legalapvetőbb kategóriákat és tulajdonságokat említsük. Majd következnek azok a finom részletek, hogy milyen márkát válasszunk, milyen mélyhangteljesítmény az ideális, jack dugós vagy egyék kialakítású modell mellett döntsünk.

Szabd testre!

A megoldást gyorsabban megtaláljuk, ha pár szempontot felmérünk vásárlás előtt. Először is kérdezzük meg magunktól, nekünk milyen a jó zenehallgatás sport/edzés közben? Mindenképpen stúdióminőséget akarunk, vagy inkább más faktort, például a strapabíróságot vagy az egy feltöltéssel elérhető leghosszabb élettartamot részesítjük előnyben? Gondoljuk át, vezetékes vagy vezeték nélküli fülhallgatót szeretnénk – az előbbi nem merül le, az utóbbi nem korlátozza a mozgást. Hordunk-e sportolás közben sapkát, napszemüveget, esetleg hajpántot – ha igen, tekintsünk el a fülkampós megoldásoktól. Ugyanígy látni kell, hol fogjuk használni a fülest: más-más tulajdonságok kellenek ugyanis edzőteremben (zárja ki a külső zajokat), szabadtéren (lehessen hallani a forgalmat, és ezzel megelőzni a baleseteket) vagy uszodában (számos vízhatlan változat érhető el).

A legfontosabb mégis az, hogy a kiválasztott fülhallgató passzoljon fülünkbe. Lehet szép színű, jó hangzású vagy menő dizájnú – ha túl nagy vagy lötyög a füles, nem fogjuk szeretni. Megéri odafigyelni választáskor, mert az ideális sport fülhallgató tényleg csodákat tesz teljesítményünkkel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában