szponzorált tartalom

2020.04.04. 17:16

Mennyibe került most egy magán egészségbiztosítás?

A napjaikban kialakult helyzetnek köszönhetően kétségül kívül biztos mindenki jobban egyetért azzal a kijelentéssel, hogy a saját és szeretteink egészsége a legdrágább kincsnek tekinthető.

Azoknak, akik mostanában voltak, vagy lenne szükségük valamilyen vizsgálatra, bizonyára megtudják erősíteni azt, hogy a magyar, állami egészségügyben sajnálatos módon nem mennek flottul a dolgok. Nem csak nagyon nehéz bejutni a megfelelő szakorvoshoz, de a szükséges vizsgálatokra is sokszor heteket, vagy akár hónapokat is kénytelenek várni a betegek annak ellenére, hogy sok betegség esetében életmentő lehet az, ha idejében elcsípik a bajt. Arról nem is beszélve, milyen sokszor tapasztalható, hogy az elvileg ingyen járó kezelésekért kénytelenek hálapénzt fizetni a páciensek annak érdekében, hogy komolyan foglalkozzanak a panaszaikkal.

Manapság már lehetőség van arra, hogy magán egészségügyi intézményeket keressünk fel tüneteinkkel, ám sajnálatos módon ezt nem mindenki engedheti meg magának. Szerencsére létezik erre a problémára is már megoldás, még pedig a magán egészségbiztosítás. Miért tekinthető egy nagyszerű lehetőségnek egy ilyen fajta biztosítás megkötése? Azért, mert egy ilyen privát egészségbiztosítással a hátunk mögött nem egyszerre kell kifizetni egy alapból drágának számító vizsgálatot, hanem szépen apránként. A rendszeres díjért cserébe tehát könnyen fel tud bárki készülni egy nem várat egészségügyi panasz esetében felmerülő kiadásokra.

Első körben biztos mindenki azt gondolja, hogy mindez szép és jó is, de mennyibe fog kerülni mindez, ha a megkötése mellett döntenének? Természetesen a havi díjat itt is sok minden befolyásolja, akár csak egy életbiztosítás esetében. A magán egészségbiztosítás havi díja függ tehát az életkortól, az egészségügyi állapottól, a foglalkozástól, az életmódtól, valamint a választott biztosító és a választott csomag is kihatással lehet majd a havi kiadásra. A fentebb említett tényezők azért lehetnek fontosak, mert ezek alapján tudja majd a biztosító felmérni, hogy milyen esélyekkel lehetnek majd betegek a leendő ügyfeleik, és ez alapján állapítanak majd meg egy mind a két fél számára előnyös rendszeres díjat. Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és szeretne utána nézni, mennyi plusz kiadást jelentene ez önnek, a lehetséges aktuális havi díjakat mindig megtalálhatja az Egészségbiztosítás függetlenül weboldalán.

Nem szabad kidobott pénzként tekinteni egy privát egészségbiztosítás megkötésére még akkor sem, ha hosszú évekig egészségesként is fizeti a havi díját. A legtöbb biztosító ugyanis minden évben felkínál különböző szűrővizsgálatokat, valamint éjjel-nappal hívható orvosi call center is a biztosítottak rendelkezésére áll. Bármilyen kérdés is merülne fel önben, érdemes felkeresi a linkelt oldalon is megtalálható elérhetőségek egyikén az oldal tapasztalat munkatársait, akik segíteni fognak megtalálni mindenkinek a lehető legelőnyösebb egészségbiztosítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában