szponzorált tartalom

2019.08.08. 15:31

Lakásdekorációval a pihentető légkörért

<b>Ha azt mondjuk: lakásdekoráció, van, akinek felcsillan a szeme, míg mások az ezzel járó felhajtást a hátuk közepére sem kívánják.</b>

Az mindenesetre kétségtelen, hogy nagy kreativitást, képzeletet és következetességet igénylő művelettel állunk szemben, és bizony egy kis önismeret sem árt a dologhoz. Tisztában kell lennünk saját magunkkal, igényeinkkel, preferenciáinkkal, és természetesen mindezen tulajdonságokat a velünk egy háztartásban élő családtagokra is érdemes figyelembe vennünk, hiszen olyan otthon kialakítása a cél, melybe az egész család örömmel tér haza.

Az ördög a részletekben rejlik, és ez bizony a lakásdekorációnál sincs másképp. Bár sokan a lakás berendezésére, a bútorokra fektetik a nagyobb hangsúlyt, legalább olyan fontos, ha nem fontosabb a sok (vagy épp kevés) tárgy és kiegészítő, melyek segítségével kialakul a végleges összkép, ami a hazatérőt és vendégeinket fogadja.

Ahány ház, annyi dekoráció

Nincs két egyforma ember, nincs két egyforma lakás. Minden otthon, minden helység, minden dekoráció egyedi és a saját környezetében megismételhetetlen. Minden azon múlik, hogy milyen személyiség otthonában járunk. Szeretjük az élénk színeket vagy inkább a pasztell a mi világunk? A letisztult elegancia, vagy inkább a barokkos részletesség az, amiben jól érezzük magunkat? Modern, minimalista vonalakra vágyunk, vagy inkább a konzervatívabb, régiesebb stílusú lakásba szeretnénk hazatérni? Csak egy pár kérdés azok közül, amit érdemes végiggondolni, mielőtt elmerülünk a lakberendezés és a lakásdekoráció világában.

Otthon, édes otthon

Ha tudatosan, kreativitással, a részletekre ügyelve válogatjuk ki a dekorációs elemeket, fali díszeket, különböző kis polcokat, szekrényeket, gyertyákat, egyéb figurákat és kiegészítőket, akkor lakásunk pihentető otthonná válik, ahová az egész család jóleső érzéssel tér haza a hosszú munkanap után.

Ügyeljünk arra, hogy egyik végletbe se essünk: ha extravagáns dolgokkal zsúfoljuk túl a teret, a végeredmény könnyen lehet kaotikus, ha pedig túlságosan ragaszkodunk a szokványos, minden merészséget nélkülöző megoldásokhoz a végeredmény esetleg unalmas és konzervatív lehet. Mint mindenben, itt is törekedjünk az arany középútra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában