szponzorált tartalom

2019.03.05. 07:40

Közeleg a karneváli szezon – a Te ruhád megvan már?

A tél vége minden kultúrában – már ahol van ez az évszak – a hidegtől és sötéttől való búcsúzás, az életvidámabb hónapokra való rákészülés időszaka. Vagyis: indulhat a parti!

Hangos bulival lehet elűzni a telet

Nem kell azt gondolnunk, hogy a régi korok emberei visszafogottabban farsangoztak, mint manapság. Ebben a pár napban, hétben mindenhol minden szabad volt annak jegyében, hogy végre vége a télnek.

Velencében például a karnevál ideje alatt sok bűncselekményt is elkövettek, amelyek fölött szemet hunytak a hatóságok. Ma már ezekből szerencsére legfeljebb a zsebtolvajlás maradt, a turisták kárára. A farsang legvégét, a ‘farsang farkának’ nevezett három utolsó napot végképp a fékevesztett bulizás jellemezte. Vízkeresztkor – ami január 6-a – indul a bálok időszaka is. Ez is az örömökről szólt, már csak azért is, mivel az azt megelőző böjt alatt tiltottak voltak az esküvők, és ezek a téltemető bálok az eljegyzésekről is szóltak. Ha unjuk a telet és a fényhiányt, ezek a bulik garantáltan a legjobb antidepresszánsok. De ezekhez az alkalmakhoz megfelelő öltözék kell. Bál vagy farsang: minden mulatságon illik kiöltözni.

Jelmez vagy koktélruha?

Az utóbbin választhatunk maskarát is, és bulizhatunk jelmezben, bár ezt ma már talán inkább a gyerekeknek hagyjuk meg. Hogy a báli-farsangi szezonban mi nők inkább szépek szeretünk lenni, és ennek a fodrászok, kozmetikusok is a megmondhatói, akikhez szilveszter után ilyenkor mennek a legtöbben.

Választhatjuk az eleganciát, és egy sima vonalvezetésű, térd fölé szabott ruhában is tündökölhetünk. Ha feltűnőbbek szeretnénk lenni egy kicsivel, egy fényesebb, csillámosabb változatra is szavazhatunk, mivel ez most nagyon trendi. Egy igazi bálban persze a nagyestélyi a kötelező belépő, de ilyen eseményen ma már csak kevesek vesznek részt.

Öltözzünk vadmacskának

Ha kicsit jelmez szerű, mégis trendi viseletet szeretnénk a bulira, akkor szinte bármiből meríthetünk, ami a ‘70-es éveket jellemzi. A pöttyös minden formája divatos például, például flamenco ruha formájában. És természetesen trendi az állatminta. Még csak február van, de már annyi ocelot mintát láttunk, hogy káprázik tőle a szemünk. A macskás külső egész biztos feltüzeli az erősebb nem tagjait a bálon.

Az idei divat kedvez mindenkinek, aki az igazán feminin ruhákat részesíti előnyben. A puffos ujjú retró darabok is szuperdivatosak lesznek, és ezek igazán egy bálban vagy buliban érvényesülnek. A fodor és tüll is bátran választható, úgy leszünk ‘partiképesek’, hogy belesimulunk az aktuális trendbe. Jó bulizást!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában