szponzorált tartalom

2020.05.13. 12:45

Így növeli a Microsoft a felhőkapacitásait a hatalmas igénybevétel miatt

A fél világra kiterjedő karantén minden elképezést meghaladó mértékben növelte a felhőszolgáltatások iránti igényeket.

A Microsoft, amely az elmúlt években a legnagyobb Cloud-szolgáltatók egyikévé vált, rengeteg erőforrást csoportosított át, hogy megfelelhessen a felhasználók elvárásainak.

A redmondi vállalat jelenleg is a felhőkapacitás növelésén dolgozik, hogy megpróbáljon lépést tartani az Azure és más Microsoft szolgáltatások iránti igények folyamatos növekedésével.

Első helyen az egészségügy kiszolgálása

A Microsoft már korábban kijelentette, hogy prioritást élveznek a mentőszolgálatok és általában az egészségügyi dolgozók és intézmények. Emellett már korábban, március során módosítottak néhány kevésbé alapvető szolgáltatáson, hogy megpróbálják csökkenteni a szerverparkok terhelését.

Például változtattak azon, hogy milyen gyakran kommunikálnak az egyes szoftverek a távoli szerverekkel, milyen minőségű a videokonferenciák képe, vagy mekkora késleltetéssel látszik egy közösen szerkesztett dokumentumban a másik fél tevékenysége.

További lépéseket tesz a Microsoft a szolgáltatásai fejlesztéséhez

Április 23-án a Microsoft szakemberei bejelentettek néhány további lépést, amelyeket a kereslet kielégítése érdekében tesznek a közeljövőben.

Az üzletmenet folytonosságát számos változtatással biztosítják az Azure-ral. Több új fejlesztést is végrehajtottak azon túl, hogy tovább bővítették a vállalat egész világot kiszolgáló adatközpontját.

Általában véve azt a fő szabályt követi a redmondi tech-óriás, hogy egy adott Azure-régióban mindig azonnali kapacitás-puffert biztosítanak az adatközpontokban, és további infrastruktúra-puffert raktároznak.

Így, ha valahol hirtelen tartós növekedés mutatkozik az Azure alapú felhőszolgáltatások iránt, akkor a Microsoft azonnal készen áll a kapacitásbővítés kiszállításra a nagyigényű régiókba. Ha viszont a Servergarden-nél vesz igénybe felhő szolgáltatásokat, akkor biztos lehet benne, hogy mindenkor a lehető legjobb megoldást választja!

Felhő alapú növekedés korlátozásokkal egyetemben

A Microsoft ugyanekkor, őket idézve, „átmeneti erőforrás-korlátozásokat vezet be az új Azure-előfizetésekre”, a kapacitásigény kezelésének egyik módjaként.

Ez a korlátozás azonban nem vonatkozik a korábbi szerződésekre, így a meglévő ügyfelek nem fogják megtapasztalni ezeket a változásokat, mert minden Azure-ügyfélfiók rendelkezik egy meghatározott szolgáltatás-kvótával, amelyhez továbbra is szabadon férhetnek hozzá.

Az Azure népszerűségének növekedése magával hozta a kapacitás fejlesztésének kényszerét is – mégpedig jócskán a karantén kihirdetése előtt.

Azaz a Microsoft elmondhatja, hogy a szolgáltatásai iránt a járványtól függetlenül fokozódik az érdeklődés, ami valódi elismerést jelent. Úgy tűnik, a tech-óriás ismét olyan szolgáltatáscsomaggal tudott előrukkolni, amit valóban akarnak is az ügyfelek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában