Szponzorált tartalom

2020.01.03. 10:45

Hogyan változik az autópálya matricák ára 2020-ban?

Az év vége felé közeledve sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mennyivel fog többe kerülni jövőre, azaz 2020. januárjától az autópálya matricák díja, és milyen egyéb változásokra lehet számítani.

2020-ban változatlan áron vásárolhatjuk meg az autópálya matricát

 

2020-ban változatlan áron vásárolhatjuk meg az autópálya matricát

Szerencsére rövid és tömör a válasz arra, hogy mennyivel lesz drágább a matrica. 2020-ban változatlan árak mellett tudjuk megvásárolni a matricákat. Ez azt jelenti, hogy sem a 10 napos, sem a havi, sem a féléves, sem az éves matricák árai nem nőnek. Szintén változatlan a megyei matricák ára is.

Autópálya matrica díjak 2020-ban

Egészen konkrétan ennyibe fognak kerülni a matricák, ha D1-es díjkategóriájú, azaz legfeljebb 3,5 t megengedett legnagyobb össztömegű, maximum 7 személy szállítására alkalmas személygépkocsira és annak pótkocsijára szeretnénk megvenni:

A 10 napos (heti) matrica ára 3 500 Ft, a havi 4 780 Ft, az éves pedig 42 980 Ft-ba fog kerülni. A megyei (egy megyére érvényes) matrica éves díja továbbra is 5 000 Ft. Ezekre az összegekre még egy tranzakciós költség kerül felszámításra a fizetéskor.

Fontos tudni, hogy a matricával kapcsolatos bármiféle ügyintézésért szolgáltatási díjat kell fizetni, például matrica átíratásáért, vagy a rendszám vagy a díjkategória módosítása miatt. Ennek díja 1 470 Ft.

Az e-matrica vásárlása gyorsan megvan, utána már indulhatunk is

Meddig érvényesek a 2019-es éves matricák?

Az éves autópálya matrica az adott év első napjától, az adott évet (tárgyévet) követő év január 31. napjának 24 órájáig. Tehát az éves autópálya matrica és az éves megyei matrica 2020. január 31. éjfélig érvényes. Ez azt jelenti, hogy bármikor is vásároltuk meg 2019-ben, a következő év utolsó napján is nyugodtan autózhatunk vele az autópályán.

Érdemes elkerülni a sorban állást a benzinkutakon, ugyanis január első napjaiban erre lehet számítani, január 6-án pedig erősen megnövekedett forgalomra is. Javasoljuk az autópálya matricát online megvásárolni, az e-matricára nem kell várni, csak meg kell őrizni a visszaigazoló e-mailt a postaládánkban, tehát kinyomtatni sem szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában