szponzorált tartalom

2019.03.05. 07:28

Hogyan tegyünk csillárt egy modern enteriőrbe?

A lakberendezés is pont, mint a divat, ismétli önmagát – a jó értelemben véve. Ám közben saját ízlésünk szerint imádhatjuk vagy épp utálhatjuk egyes elemeit. A csillárral is pont ez a helyzet.

Ugyanakkor a lakberendezésben is nemcsak stílusok jönnek-mennek, hanem a korszakok, de leginkább azok egyes elemei itt maradnak velünk és önálló életet élnek. Változnak, formálódnak, átalakulnak. Szóval utálhatjuk a csillárt a giccses, csillogó, kristályossága miatt, vagy rájövünk a titokra, mi szerint tökéletesen illeszkedhet bármilyen enteriőrbe, mert feldobja és egyediséggel tölti meg.

Csillár – a mennyezeti világítás királynője

A világítás tükrözi a terek funkcióját és hangulatát, ugyanakkor személyiségünket, saját magunk és otthonunk stílusát is, és mindkettő összetett, sokrétű. Épp ezért több stílus is megfér egymás mellett. Általában a mennyezeti lámpa az első, amit észrevesznek a vendégek, ha vendégségbe jönnek, és az alapján már támad egy benyomásuk az ízlésünkről. Törekedjünk arra, hogy ez egy karakteres csillár legyen!

Egy mélyen belógó, impozáns kristálycsillár biztosan dominálja a teret. Ám, ha figyelünk arra, hogy minden más bútorunk és kiegészítünk visszafogottabb legyen, akkor remekül összhangba kerülhet a tér. Ha pedig pont, hogy a szuper luxus irányba mozdulunk el, akkor lehet minden csillogó, arany és kristály. A lényeg, hogy legyünk önazonosak.

Különleges darabok

Egy kovácsolt vas csillár vagy épp az üveg csillár éppúgy különlegessé teheti a teret, mintegy különleges tapéta a falon, vagy egy impozáns kanapé a kandallóval szemben. A modern lámpatervezők kísérleteznek az alapanyagokkal. A lakberendezés ugyanakkor nemcsak a stílusok finom keverését jelenti a megrendelő igényeit figyelembe véve, hanem azt is, hogy kreatív ötletekkel igyekszik személyessé tenni a teret. Legyenek egységes stílusúak a lámpáink, de engedjünk meg magunknak egy-egy különleges darabot is.

Minden helyiségbe mehet csillár!

Általában egy szobába elegendő szokott lenni egy főfény, kivéve, ha nem egy „egyszerű” négyzet vagy téglalap alakú helyiségről beszélünk. Illetve ha a helyiségnek több funkciója van, például egy amerikai konyhás nappali esetében könnyen lehet, hogy több főfényre van szükségünk: egy a nappali közepére, egy a konyhába és/vagy az étkező asztal fölé.

Ám mivel a csillár hódító útjára indult, ezért bátran tehetjük a többi helyiségbe is. Egy nagyobb fürdőszobába éppúgy megállja a helyét, mint a hálóban, vagy akár a folyosón. Meg tudja változtatni a helyiség funkcióját és karakterét. A fürdőszobát egy elegáns, király fürdővé varázsolhatja, a folyosót kifutóvá. Legyünk bátrak, és formabontók!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában