hirdetés

2019.05.16. 09:43

Használt kocsit vennél? Íme egy tuti tipp!

A használtautó-kereskedők szerint jelentős a kereslet az 1 millió forint alatti kocsik iránt, széles választékkal és magas ár-érték aránnyal viszont jellemzően az egy- és kétmillió közötti kínálatban találkozunk.

Egymillió forintot összegyűjteni nem gyerekjáték, sokszor csak komoly lemondások árán sikerül. A használtautók piacán azonban ennyi pénzért csak olyan kocsit kaphatunk, ami kompromisszumokat követel meg tőlünk.

Amikor megszületik a döntés, hogy használt kocsit szeretnénk vásárolni, össze kell szednünk a gondolatainkat és meg kell határoznunk, mi fontos számunkra; milyen paraméterekkel rendelkezzen, mekkora utastere és csomagtere legyen, milyen gyakorisággal használnánk, jellemzően városban közlekednénk vagy hosszabb utakra mennénk vele…

A saját igényeink mellett szem előtt kell tartani az általános ajánlásokat. Mindenképpen érdemes előnyben részesíteni azokat a használtautókat, amelyek szerkezeti sérüléstől mentesek, vagyis a nyúlvány teljesen ép, nem volt szükség húzatópad használatára. Egy tíz-tizenöt éves kocsi esetében simán előfordulhat, hogy a tulajdonosa elüt egy nyulat, nekitolat egy oszlopnak vagy a jeges úton kisebb koccanást szenved. Önmagában az újrafényezéstől nem kell tartani, amennyiben szerkezeti sérülés nem történt.

A kiválasztásnál érdemes előnyben részesíteni azokat az autókat, amelyek jó műszaki állapottal rendelkeznek, tehát a motor, a váltó és a karosszéria a korának megfelelő állapotban van. Egyes márkák és típusok esetében a cserealkatrészek beszerzése és cseréje egyszerűbb és olcsóbb, ezt is tartsuk szem előtt a kiválasztásnál. Plusz pont, ha a szerelőnk egy adott márka szakértője, így a szervizköltségekkel is könnyebben számolhatunk.

Magasabb árkategóriával jobban járhatunk

Autókereskedők szerint az 1 millió forint alatti árkategóriában kifejezetten magas fenntartási költségekkel kell számolnunk az autó értékéhez viszonyítva. A fenntartás és szervizelés simán felemészt évi 150-200 ezret, így érdemes lehet elgondolkodni az autófinanszírozáson.

Akár egy 300 ezer forintos kölcsön segítséget jelent, hogy fiatalabb, kevesebb telet megélt, némileg alacsonyabb futásteljesítményű kocsit vásárolhassunk, amely biztonságosabb utascellával rendelkezik. Akár két-három év korelőny rengeteget számíthat a használtautók piacán; az alacsonyabb fenntartási költségek ellensúlyozhatják a kölcsön kamatait, ráadásul egy fiatalabb, korszerűbb és biztonságosabb kocsit vezethetünk.

A Minikölcsön akár 1 óra alatt kézhez kapható kölcsönt kínál. Sőt, az igénylés folyamata teljes egészében online végezhető, videóazonosítással és elektronikus aláírással. Külön előnyt jelenthet, hogy ha a kölcsön igénylésnél megosztjuk bankszámlakivonatunkat, még jövedelemigazolás sem szükséges a hiteligényléshez.

A szabad felhasználásnak köszönhetően nem kell igazolnunk, hogy mire költöttük a felvett összeget. Nincs szükség ingatlanfedezetre sem, garanciát csupán az igazolt jövedelmünk szolgáltat. Ezeknek a feltételeknek köszönhetően a minikölcsön előnyös és tervezhető konstrukciót jelenthet használtautó vásárlása során.

Egy körültekintően kiválasztott használt gépkocsi szinte családtaggá válhat. Törekedjünk az elérhető, magasabb ár-érték aránnyal rendelkező autók kiválasztására, amelyek alacsony fenntartási költségek mellett biztonságosan használhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában