szponzorált tartalom

2020.09.07. 13:37

A szoba bérlés 10 aranyszabálya

Gondoltál már arra, hogy a fővárosban indítsd be karriered? Hallgatói jogviszonyod miatt keresel megfizethető szálláslehetőséget?

Budapest mind a munka, mind az oktatás és a szórakozás terén kitűnő megoldásokat kínál. Az ingatlanvásárlás azonban korántsem olcsó mulatság itt, még a jelenlegi árak mellett sem. Sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy saját otthonba költözzenek azonnal. Ilyenkor bizonyul remek választásnak az albérlet, mely esetében akár egyetlen szobát is bérelhetsz, ha igényeid úgy kívánják. Ismerd meg azokat az aranyszabályokat, melyeket megéri figyelemmel követni a szobabérlést megelőzően!

 

1. Fókuszban a megbízhatóság

 

A Global Best Property Zrt. tapasztalatai azt mutatják, hogy egyre többen részesítik előnyben a megbízható albérleti megoldásokat. Ilyenkor a korrekt szerződéskötésen van a hangsúly, hiszen ez alapozza meg a későbbi együttműködést. A magánszemélyektől való bérlés esetében nem ritkák a kellemetlen meglepetések, a plusz költségek, vagy a maga után hiányosságokat vonó emberi tényező. Érdemes inkább profi ingatlanos céget keresni, amely kifejezetten kiadó szobák és lakrészek bérbeadásával foglalkozik.

 

2. Szoba vagy lakrész?

Bizony, ilyen lehetőségek közül is választhatsz! Ha egyetlen szoba túl kis élettérnek bizonyulna, vagy nagyobb privát szférára vágynál, akkor a lakrészek között is megéri körülnézni. Ezek rendszerint saját fürdőszobával, sőt, akár konyhával is rendelkeznek, ezzel nagyfokú kényelmet biztosítva lakójának. Természetesen az árak is magasabbak, de mivel mindennapi életedről van szó, megfontolandó, milyen bérlemény mellett tedd le a voksod.

 

3. Frekventált elhelyezkedés a menő

 

A kiadoszobabudapest.hu információi szerint a frekventált elhelyezkedéssel rendelkező kiadó szobák különösen nagy népszerűségnek örvendenek. Nem véletlen, hiszen ezek rendszerint az oktatási intézmények, az irodaházak, a bevásárlási lehetőségek és a tömegközlekedés közvetlen közelében megtalálhatóak, de akkor sem kell messzire menni, ha szórakozásra vágynál.

 

4. Korszerű berendezés a kényelemért

 

Mindegy, hogy cél a 9. kerület, vagy Budapest más területei, a korszerűen berendezett ingatlanok igen keresettek. Az albérlők kifejezetten érzékenyek arra, hogy milyen minőséget kapnak a pénzükért, ezért az igényes belső enteriőr legalább annyira fontos számukra, mint az, kivel osztják meg a bérleményt.

5. Kellemetlen meglepetések nélkül

 

Az albérleti piacon nem ritka, hogy megfelelő szerződés hiányában kellemetlen meglepetésekkel szembesül a bérlő. A gyorsan változó bérleti díjak, a korrektnek kicsit sem nevezhető hozzáállás, a bérbeadó nem megfelelő viselkedése, elvárásai éppen olyan problémásak lehetnek, mint a lakótárs személye. A megfelelő ingatlanközvetítő cégnél nem fordulhat elő, hogy a rögzített árak másként alakulnak és a lakótársak tekintetében is fókuszba kerül a megbízhatóság.

 

6. Fix rezsi a kiszámíthatóságért

 

Az árak kapcsán kiemelt jelentőséggel bír az, hogy előre lehessen tervezni a kiadásokkal. Éppen ezért a fix rezsi költségek, vagy a bérleti díjba beépített összeg kifejezetten népszerű, így ugyanis minden hónapra előre tudhatod, mennyit kell majd fizetned. A kaució tekintetében eltérő megoldások közül válogathatunk, így vannak, akik egyhavi összeget várnak el pluszban, mások kéthavi kauciót követelnek meg. Ha azonban mindezért megbízhatóságot és igényes környezetet kaphatsz, akkor mindez felértékelődik.

 

7. Zavartalan mindennapok

 

Ismerős az a helyzet, amikor a lakástulajdonos kétnaponta becsönget, hogy ellenőrizze, minden rendben van-e? Sajnos tény, hogy a magánszemély bérbeadók között nem ritka a hasonló eset. Ugyan joga van ehhez a tulajdonosnak, de a bérlők kicsit sem favorizálják az ilyen viselkedést. Korrekt szerződés keretein belül lehetőség van arra, hogy a hétköznapok zavartalanok legyenek akkor is, ha nem saját ingatlanodat használod.

 

8. Nem csak hallgatók számára

 

A kiadó szobák, lakrészek iránt nem csak a hallgatók érdeklődnek, hanem azok is, akik a fővárosban kezdenének munkát, itt képzelik el jövőjüket, s egyelőre mellőznék a saját ingatlan vásárlását. Családosok körében azonban töretlenül a teljes ingatlan bérlése a népszerű, hiszen az intimitás iránti igény ezt követeli meg.

 

9. Szűrd az ajánlatokat!

 

Az online albérlet keresés során saját igényeid szerint szűrheted az ajánlatokat, így gyorsabban rábukkanhatsz arra a lehetőségre, amely minden szempontból megfelel elvárásaidnak. Nincs ez másként akkor sem, ha kiadó szobát keresel.

 

10. Nagyobb a kínálat, mint gondolnád!

 

Az ingatlanpiac nagyobb kínálattal vár, mint azt hinnéd. A megfelelő cég segítségével a főváros igényes ingatlanjai közül válogathatsz, melyek akkor is remek választásnak bizonyulnak, ha barátokkal költöznél össze tanulmányaid idejére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában