szponzorált tartalom

2020.04.06. 12:28

A sporttáska, az izom és a profi, avagy költözésnél tudni kell segítséget kérni

<b>Költözni és csomagolni mindenki tud, de jól költözni, úgy, hogy minden épségben odaérjen és ne vesszünk össze közben az egész családdal, már sokkal kevesebben. De mikor kérjünk segítséget?</b>

Aki volt már egyetemista, vagy lakott többekkel együtt egyszobás lakásban az tudja, hogy vannak költözések, amiket nagyjából két sporttáskával el lehet intézni. Ilyenkor általában csak a ruháját és egy-két közvetlen használati tárgyat, konyhafelszerelést, esetleg laptopot kell mozgatni. Sima ügy: este bepakolsz és másnap reggel máshol folytatod. A legtöbb költözés azonban nem ilyen.

Ha már teljes háztartási felszerelést kell mozgatnod komplett konyhával, könyvekkel, több ember használati tárgyával, ruháival, esetleg gyerekeknek játékokkal, már egész más kategóriáról beszélünk. Ilyenkor néha még elég, ha összeállnak a barátok, családtagok, jönnek segíteni, több autóba lehet pakolni. Ez lehet költséghatékony, de ennyi emberrel koordinálni, ennyiszer fordulni már itt is elég nagy macera.

Mikor azonban már vinni kell legalább a mosógépet vagy a hűtőt, akkor nagyon érdemes elgondolkodni rajta, hogy segítséget kérjünk hozzáértő emberektől. Egy profi költöztetést nyújtó cég számtalan olyan problémát már előre meg tud oldani, ami menet közben bukna ki és igen komoly fejfájást tudna okozni. Nézzük meg a leggyakoribb tévhiteket!

Tévhit: A költöztetők csak izomemberek.

A valóság: A költöztetőket nyilván azért (is) kérjük fel, hogy ne mi cipeljük le a zongorát a negyedikről a barátunkkal, de a tény az, hogy a profi költöztetők abból élnek, amit mi éppen csak elkezdtünk tanulni. Tudják, hogyan kell a törékeny holmikat úgy becsomagolni, hogy épségben odaérjenek, tudják, hogyan kell elhelyezni a dobozokat és a bútorokat úgy, hogy ne mozduljanak el, tudják, hogyan kell szétszerelni az Ikea szekrénysort, tudnak megfelelő mennyiségű embert hozni, aki szakszerűen mozgatja a tárgyakat és elég erős, hogy megemelje a kredencet – és megvan a szerszámuk mindenhez.

Tévhit: Majd jól elhúzzák a munkát, hogy sokat tudjanak kérni.

A valóság: A költöztetés szolgáltatás, aminek ára van. Ugyanakkor a vállalkozásnak nem az az érdeke, hogy egy költözéssel eltöltsön egy napot, hanem hogy minél gyorsabban pörgesse az embereit és bevállaljon több munkát egy napra. Az embereiket órabérben fizetik, a költöztetések viszont sokszor fix árasok, így minél több órát kell fizetniük az embereiknek, annál kevesebb a haszon egy költöztetésen.

Tévhit: A költöztetéskor csak átviszik a holmimat, aztán ennyi.

A valóság: A profi költöztetők széles szolgáltatási palettát kínálnak, aminek része lehet a teljes lakás csomagolása, a bútorszerelés, dobozok és csomagolóanyagok biztosítása, sőt még a selejtezés is. Egy megbízható, profi cég óriási segítségünkre lehet, érdemes tájékozódni és alaposan utána járni a lehetőségeknek, illetve az áraknak. A költöztetés ára sokszor már azzal megtérül, hogy a nagymama antik szekrénye nem darabokban érkezik meg az új lakásba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában