szponzorált tartalom

2018.12.04. 22:08

A Dal 2019 – jövőre is együtt keressük Magyarország legjobb dalát

A Duna Televízió jövőre is nézőivel közösen keresi Magyarország dalát, amely 2019-ben megmozgatja az egész országot.

Új zsűritagokkal és műsorvezetővel indul a dalválasztó-show januárban

Az elmúlt hét évad sikerét bizonyítja, hogy az előadók és a zeneszerzők számolnak ezzel a műsorral, sokan megvárták a szeptember elsejét új dalaik bemutatásával, hogy nevezhessenek a versenyre: ezt jelzi a pályázatra idén beérkezett 416 dal is.

A nyolcadik alkalommal látható dalválasztó show-ban nemcsak Magyarország legjobb dalát keresi és választja majd ki együttes erővel a zsűri és a közönség, hanem értékes szakmai díjakat is lehet nyerni. „A Dal 2019 Legjobb Dalszöveg Írója” és a „A Dal 2019 Felfedezettje” elismerések mellett jövőre is lesz online Akusztik Dalverseny, valamint „A Dal 2019 nyertese” képviselheti Magyarországot Tel-Avivban a 64. Eurovíziós Dalfesztiválon, jövő májusban.

A Dal 2019 élő adásait január 19-től, szombat esténként, hat héten keresztül kísérhetik figyelemmel a nézők a Duna Televízión. Az, hogy melyik lesz Magyarország legjobb dala, a február 23-i döntőben derül majd ki.

Jövőre is négytagú zsűri véleményezi a dalokat. Both Miklós, Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, kétszeres Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, a Napra együttes énekese, gitárosa és zeneszerzője negyedik alkalommal mond véleményt, míg Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa másodszor tér vissza A Dal stúdiójába. Mellettük két új zsűritagot láthatnak a nézők. Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napóleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár szerint nagyon fontos, hogy benne legyen a dalban az előadó egyénisége, és ezt át is tudja adni a közönségnek. „A Dal mezőnyében már nem teljesen kezdő előadókat láthatunk, így a technikai tudás mellett én a kísérletező kedvre és az egyéniségekre fogok fokozottan figyelni” – nyilatkozta. A negyedik zsűritag 2019-ben Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere lesz, aki tapasztalataival igyekszik majd segíteni a versenyzőket. „A művészetekben a lelkünk számít: a lényeg, hogy találjak valamit a dalban, ami megpenget valamit bennem. Ezen kívül a dalszövegek minőségére is kifejezetten figyelni fogok” – árulta el. Az elmúlt évekhez hasonlóan, jövőre is a nézők látják el az ötödik zsűritag szerepét SMS szavazáson keresztül, így aktív részesei lehetnek a dalválasztási folyamatnak.

Fehérvári Gábor Alfréd új műsorvezető társsal köszönti a Duna Televízió nézőit hétről hétre: Dallos Bogi neve a műsor minden rajongójának ismerős lehet, hiszen az énekes-műsorvezető a dalválasztó-show három korábbi szériájában is versenyzőként állt a színpadon. „Ez az eddigi legnagyobb rám váró szakmai kihívás. Megtisztelő feladat egy ilyen nagy volumenű show-műsort vezetni. Előnynek érzem, hogy Freddie-hez hasonlóan a versenyzői oldalon is álltam már, mert így teljesen azonosulni tudok az indulók érzéseivel. A korábbi évadok bizonyítják, hogy milyen sokszínű ez a műsor, és hogy egy jó dal, műfajtól függetlenül utat tör magának” – nyilatkozta Bogi.

A műsorvezető páros a december 3-ai sajtótájékoztatón jelentette be A Dal 2019 mezőnyébe beválasztott 30 dalt.

A Dal 2019 mezőnye (előadó – dalcím):

Acoustic Planet Nyári zápor

Antal Tímea feat. Demko Gergő Kedves Világ!

Berkes Olivér Lighthouse

DENIZ Ide várnak vissza

Diana Little Bird

Fatal Error Kulcs

Gotthy Csak 1 perc

Hajdu Klára You’re gonna rise

Hamar Barni Wasted

Heatlie Dávid La Mama Hotel

Konyha Százszor visszajátszott

KYRA Maradj még

Leander Kills Hazavágyom

Mocsok 1 Kölykök Egyszer

Monyo Project Run Baby Run

Nagy Bogi Holnap

Nomad A remény hídjai

Oláh Gergő Hozzád bújnék

Pápai Joci Az én Apám

Pátkai Rozina Frida

Petruska Help Me Out of Here

Ruby Harlem Forró

Salvus Barát

Szekér Gergő Madár, repülj!

The Middletonz Roses

The Sign Ő

USNK Posztolj

Váray László Someone who lives like this

Vavra Bence Szótlanság

YesYes Incomplete

Érdemes majd követni A Dal 2019 honlapját (adal.hu), valamint a Facebook és Instagram oldalát is, ahol már az adások előtt megismerkedhetünk az indulókkal. Az oldalakon extra tartalom, videók és cikkek is elérhetőek a műsorról.

A Dal 2019 – január 19-től a Duna Televízió műsorán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában