Szponzorált tartalom

2019.07.05. 12:17

A babák biztonságáért: a babapárna (hirdetés)

Amikor új családtag érkezik, szeretnénk a babát a lehető legnagyobb biztonságban tudni, megadni neki azokat a dolgokat, amik a kezdeti időszakot jelentősen megkönnyíthetik.

Egy újszülött érkezése a családba az egyik legnagyobb öröm, ami csak érhet minket. A kezdeti időszak azonban akarva-akaratlanul az aggódásról is szól, főleg, ha első gyerekes anyukák vagyunk – hiszen szeretnénk a picit a lehető legnagyobb biztonságban tudni, és megadni neki mindent, ami ehhez a biztonságérzethez szükséges.

Mire jó a baba párna?

Akár kiságyban alszik a babánk a szobájában, akár babaöbölben az ágyunk mellett, akár velünk, a közös családi ágyban, a megfelelő párna babáknak kiemelkedően fontos az első időszakokban.

A baba párna megvédi a babát alvás közben, aki így akárhogy is forog, nem üti be magát sem a fejtámlába, sem az ágy rácsos részébe.

Ez kisbabáknál különösen fontos, hiszen az ő fejük még sokkal könnyebben sérül. A párnákkal megelőzhető továbbá az is, hogy a baba keze vagy lába beszoruljon a rácsok közé.

Párna a baba feje alá

Fontos azonban, hogy ne keverjük össze a rácstól védő párnát a baba feje alá szánt párnákkal. Erre ugyanis jóval később lesz szükség.

Nem érdemes az újszülöttek, kisbabák ágyát túlzsúfolni, sem párnákkal, sem takarókkal, hiszen ez veszélyes lehet: a nem megfelelő anyagú, minőségű, és a túl sok textília magával hozza a fulladás veszélyét!

Általánosságban elmondható, hogy egy laposabb baba alvópárna már inkább a totyogós korban, a gyerkőc kb. két éves korától lehet jó választás, amennyiben igénye van rá. Takaró használatát éjszakára ugyanígy minél később tanácsolják. Nem csak a fulladás lehetősége miatt, de akár egy, már felállást gyakorló, de még bizonytalan lábakon álló baba könnyedén beleakadhat a takaróba, és egy kisebb borulás alkalmával akár sérüléseket is szerezhet.

A babapárnákra ma már szebbnél szebb baba párnahuzatokat kaphatunk. Ügyeljünk rá, hogy a huzat bababarát, jó minőségű anyagból készüljön, mely akkor sem okoz gondot, ha kisbabánk esetleg a szájába veszi azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában