Hirdetés

2023.05.19. 09:35

Változatos programok várják az idei NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalva látogatóit

A Szántóföldi Napok és Agrárgépshow méltán viseli az ország legnagyobb szántóföldi eseménye jelzőt, hiszen 2023. június 7-én és 8-án Mezőfalván egyedülálló módon, mintegy 42 hektáros területen sorakoznak fel az ágazat legújabb technológiái és fejlesztései.

PR

Forrás: NAK

A NAK szakértői a rendezvényen a gazdálkodás környezeti fenntarthatóságának aktív, gyakorlati megvalósításait mutatják be, ismeretterjesztő állomásokkal és számos meglepetéssel várják a látogatókat. A mintegy másfél hektáron kialakított tanösvényen a talaj-, víz-, gyep- és erdőgazdálkodás, valamint a fenntarthatóság legfontosabb összefüggéseibe nyerhetek betekintést az érdeklődők. A tanösvény átfogó képet nyújt a talajvédelemi lehetőségekről és a modern talajművelési technológiákról, a fenntartható vízgazdálkodásról, a hazai vízkészletekről és azok védelméről, az erdőgazdálkodásról és a klímaváltozás hatásainak kivédésében betöltött szerepéről, illetve a biodiverzitás mezőgazdasági vonatkozásairól.

Forrás: NAK

Az új KAP támogatási ciklusban rekord mennyiségű forrás áramlik az agráriumba, a támogatási kérelmek beadása folyamatosan zajlik. A gazdálkodók a KAP 2023–27 időszakban igénybevehető támogatásokkal kapcsolatos kérdésekkel is fordulhatnak az Agrárkamara szakértőihez, akik személyre szabott információval szolgálnak a KAP előírásairól, az elérhető pályázati lehetőségekről és azok feltételeiről. Az Egységes Kérelmek beadási határideje június 9-e, így a rendezvényen még az utolsó tisztázó, pontosító kérdések is megválaszolásra kerülhetnek.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a laboratóriumi vizsgálati szolgáltatás keretében ezúttal is lehetőség nyílik arra, hogy a gazdálkodók talaj- vagy levélmintáikat a rendezvény ideje alatt elemzésre leadják és ingyenesen gabona beltartalmi vizsgálatot végeztessenek a helyszínen.

Forrás: NAK

Újdonság, hogy idén első alkalommal a Gyógynövény Szövetség és Terméktanács is képviselteti magát a kiállításon. A szervezet azt mutatja be, hogy a modern agrárgazdálkodás részeként a haszon- és gyógynövények hogyan férnek meg egymás mellett, illetve hogyan egészítik ki egymást. További információkért keresse fel a www.szantofoldinapok.hu weboldalt.

Látogasson ki Ön is az ország legnagyobb szántóföldi rendezvényére 2023. június 7–8-án!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában