Hirdetés

2023.05.10. 13:43

Húsvéti úticélok az egész családnak

A húsvéti hosszú hétvégén végre lehetőségünk lesz kicsit kikapcsolódni az év eleji hatás után! Ez az időszak tökéletes arra, hogy betervezzünk egy pár napos kiruccanást és néhány kellemes napot töltsünk el a barátaink vagy a családunk körében.

PR-cikk

Forrás: cherrisk

Mutatunk 3 olyan magyar várost, ahol különleges húsvéti fesztiválokat, ünnepségeket is tartanak, így nemcsak egy pihentető utazásban, de hagyományörző egyedi élményekben is részünk lehet! Ezután pedig már nincs más teendő, mint kiválasztani a konkrét úti célt, lefoglalni a szállást, és kötni egy belföldi utasbiztosítást indulás előtt.

Hollókő: hagyományőrző szokások

Hollókőt a húsvét fővárosának tartják: az Ófaluban gyakorlatilag visszarepülhetünk az időben, és megtapasztalhatjuk a hagyományos magyar húsvéti népszokásokat! A három napon át tartó Hollókői Húsvéti Fesztiválon koncertek, szórakoztató programok, tojásfestés, igazi kútvízzel való locsolkodás és a palóc gasztronómia különlegességei várják a kicsiket és nagyokat!

Mezőkövesd: húsvét Matyóföldön

Matyóföld fővárosában egy valódi népmesébe csöppenhetünk Húsvétkor! A mezőkövesdi Matyó Húsvéton a hamisítatlan matyó hagyományokat ismerhetjük meg: színpompás népviselet, kulturális programok, tojásfestés és kovácsbemutató vár minket! Ráadásul a fesztiválon egy húsvéti vásárt is találhatunk, ahol kézműves termékek és jellegzetes ételek közül válogathatunk.

Hajdúszoboszló: pihenés az ünnep alatt

Ha a húsvéti kirándulás során vágyunk egy kis plusz kényeztetésre, akkor Hajdúszoboszló lehet a tökéletes célpontja az utazásnak. Hajdúszoboszlón a gyógyfürdő és az élményfürdő pihentető, de annál izgalmasabb élményeket ígér a kisebbeknek és a nagyobbaknak egyaránt. Szerencsére a húsvéti hangulatról sem kell lemondanunk, hisz a városban sétálva bájos tojásfákat és húsvéti installációkat fedezhetünk fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában