Hirdetés

2022.12.21. 13:38

Szeretsz repülni? Két úti cél a következő utazásodhoz!

Azok, akik régóta repülővel utaznak, jól tudják, hogy ennek az alternatívának bizony számos előnye van, és nem is lehet őket meggyőzni ennek ellenkezőjéről. Nyilván nem mindenki van azonos véleményen. Azok, akik még soha nem repültek, általánosságban hasonszőrű kétségekkel küzdenek, ami nem más, mint az ismeretlentől való félelem. Azonban ezt érdemes leküzdeni, és rájönni, hogy a légi buszos utazás valóban rengeteg prioritással jár. Kipróbálod? A következőkben mindent megteszünk, hogy meggyőzzünk, repülni nagyon jó!

esky.hu

Forrás: esky.hu

Vannak fenntartásaid a biztonsággal kapcsolatban?

Sokan úgy gondolják, hogy a repülővel történő utazás óriási veszélyeket rejt, és félnek a balesetektől. Valójában azonban ez a legbiztonságosabb módja az utazásnak. Kicsi a valószínűsége, hogy a légi járművel szerencsétlenséget szenvedünk, sokkal gyakoribbak az autóbalesetek. Persze első blikkre úgy tűnhet, hogy egy ilyen utazás kockázatos, hiszen a médiában szinte kivétel nélkül helyet kapnak a lezuhant repülőgépek katasztrófái. Valójában be kell látnunk, hogy a balesetek rendkívül ritkák, és a légi társaságok mindent megtesznek ennek a rizikófaktornak a teljes kiküszöbölése érdekében.

Téged is lenyűgöz a sebesség?

Nem szabad elfelejteni, hogy a repülőgép gyors közlekedési eszköz. Ha ezt az utazási módot választjuk, sokkal gyorsabban érünk célba, mint más járművek használatával. A repülőjáratok általában néhány óráig tartanak. Ugyanez a távolság minden egyéb alkalmatossággal, sokkal több időt venne igénybe. Néha akár több napot is. Így, amint láthatod, a repülővel rengeteg időt spórolhatsz meg, amit érdekesebb dolgokra fordíthatsz. Mit szólnál egy Milánó repjegy opcióhoz? Akár hiszed, akár nem, mindössze másfél órás úttal kell kalkulálnod! Nem hangzik rosszul, ugye?

Aerial view of Duomo di Milano
Forrás: esky.hu

Szereted a kényelmet?

A repülőgépes utazás sokkal komfortosabb, mint bármi más. Kiválaszthatjuk akár, hogy business osztályon utazunk, ami még több előnnyel és kényelemmel jár, mint például a szélesebb ülések. A körülményektől függően különböző szolgáltatások közül választhatunk: ízletes ételeket és italokat is tartalmazhat a jegy ára. Emellett folyamatosan ott vannak a fedélzeten a légiutas-kísérők, akik szüntelenül lesik a kívánságainkat. Így biztosak lehetünk benne, hogy a repülés pompás hangulatban telik majd, és a cél elérése után sem leszünk fáradtak. Ha autóval megyünk a repülőtérre, annak is érdemes helyet biztosítani utazás előtt. Akkor még gondtalanabb lesz a repülés. A repülőtéren szerencsére már egy ideje működnek a parkolók. Csak ellenőrizzük az ajánlatokat, és foglaljunk helyet. Ennek a megoldásnak hála nem kell aggódnunk a járművünk miatt az utazás során, mert biztosan vigyáznak rá.

Úgy gondolod, hogy a légi utazás drága?

A legtöbben azért nem utaznak repülővel, mert úgy gondolják, hogy nem engedhetik meg maguknak. Valójában a repülőjegyek tényleg sokszor drágák. Azonban van esélyünk akciós árakat találni, aztán pisloghatunk, mert a végén repülővel olcsóbban jövünk majd ki, mint bárhogy máshogy. Ehhez annyit fontos észben tartani, hogy lehet, hogy nekünk kell alkalmazkodnunk az utazási intervallumhoz, nem neki hozzánk. Lehet, hogy ez egyeseket elriaszt, de így érdekes, spontán utazásokat tehetünk. Csekkold a Málta repülőjegy árakat, és gondolj a karácsonyra! Kit lephetnél meg vele? Ne felejtsd el, hogy az utazás legnagyobb előnye annak megértése, hogy az univerzum jóval nagyobb, mint a mi kis világunk. Amikor utazunk, láthatjuk, hogyan élnek mások, illetve, hogy milyen csodákat rejt a bolygónk. Más kultúrák megismerésével elfogadjuk azokat az új dolgokat, amelyeket látunk, és értékeljük kultúránk olyan egyedi aspektusait, amelyeket eddig nem vettünk észre. Minél többet utazunk, annál inkább megtanuljuk, hogy mindannyian egyformák vagyunk, és ugyanazok az érzéseink és érzelmeink. Az utazás nem feltétlenül tesz jobb emberré, de biztosan segíthet ebben.

Forrás: esky.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában