Hirdetés

2022.12.04. 22:40

Advent Bazilika: családi programokkal vár Európa legjobb karácsonyi vására

Egyedi programok, fényfestés, szelfipont, jégpálya, valamint kézműves és gasztronómia kiállítók fogadják az ünnepelni vágyókat Budapesten, a Szent István Bazilika előtti téren. Az Advent Bazilika Európa egyik legszebb ünnepi rendezvénye, amely már két alkalommal is elnyerte az Európa legjobb karácsonyi vására címet. A rendezvény idén újra diadalmaskodhat az online versenyen.

PR

Ahol a szeretet kézen fog – ezzel a szlogennel nyitotta meg kapuit a budapesti Szent István téren az Advent Bazilika, amely nem csupán a magyar főváros, de az európai régió egyik legszebb ünnepi rendezvénye is egyben. A rendezvény két alkalommal, 2019-ben és 2021-ben is elnyerte az „Európa legjobb karácsonyi vására” címet, megelőzve többek között Bécs, Gdansk, Bázel, Prága és Brüsszel hasonló ünnepi rendezvényeit.

Az Advent Bazilika idén is indul a november 25-én kezdődő megmérettetésen, ahol a közönség szavazatai alapján dől el, mely európai ünnepi vásár nyeri el és viselheti egy évig a kitüntető címet. A szervezők mindenkit arra buzdítanak, hogy adja le vokság december 8-ig az Advent Bazilkára: https://www.europeanbestdestinations.com/christmas-markets/, hogy Magyarországé legyen az elismerés.

A Szent István téren idén közel 120 hazai kiállító kap helyet, akik között kézműves és gasztronómiai árusok egyaránt megtalálhatóak, és számos korábbi népszerű program, valamit újdonság is várja a látogatókat. Minden nap 17:30-tól fél óránként a Bazilika homlokzatára vetített fényfestésben gyönyörködhetnek, de elérhető lesz a rendezvény  különleges  szelfipontja is, ahol a vállalkozó kedvűek - háttérben a Bazilikára vetített 3D animácók egyikével - fotót készíthetnek, hogy aztán a szelfi automata 48 nyelvből választható karácsonyi üzeneteinek valamelyikével kiegészítve posztolják a kompozíciót.

A rendezvény ideje alatt élőben elhangzó, ünnepi dallamok is bejárják a teret: majd minden nap - összesen közel negyven alkalommal - gospel, folk, jazz vagy éppen funk stílusba csomagolt zenei programok színesítik az adventi hangulatot. Igazi különlegességnek ígérkezik továbbá az látványműhely, amelyben kovácsmesterek mutatják be szakmájuk fortélyait, és a régmúlt időket idézi meg a Fortepannal közösen megvalósított „Advent Anno” című fotókiállítás is, amely a kiállító pavilonok külső oldalát fogja díszíteni.

Mindezek mellett a rendezvény támogatói is számos aktivitással, szolgáltatással és programmal járulnak hozzá az adventezéshez: az E.ON a vásár kishüttéjében például gyerekfoglalkoztató kézműves programokkal, amelyek során a kicsik fenntartható, természetes alapanyagokból saját karácsonyi ajtókopogtatót, dekorációt vagy képeslapot készíthetnek. 

A Toyota két legújabb modelljét hozza el a Szent István-térre és forró ital kuponokkal kedveskedik a standjukhoz látogatóknak. December 14-én az autómárka és a Magyar Olimpiai Bizottság jóvoltából olimpikon sportolók érkeznek a vásárra, hogy az E.ON támogatásával megvalósuló, bárki számára ingyenesen igénybe vehető korcsolyapályán együtt korizzanak az éppen ott tartózkodó gyerekekkel, életre szóló élményt szerezve nekik.

A Szerencsejáték Zrt. kifejezetten erre az alkalomra készített egyedi értékesítési egységet alakított ki, amelynek középpontjába a limitált kiadású, jótékonycélú karácsonyi sorsjegypárosát állította. Így a nyeremények mellett a Nagykarácsony sorsjegyet vásárlók egy jó ügyet is támogatnak, hiszen közvetlenül járulhatnak hozzá az újabb befogadó játszóterek építéséhez, ahol az ép és fogyatékossággal élő gyermekek a közös játék élményén keresztül válhatnak befogadóbb felnőttekké.

A Raiffeisen Bank a biztonságos és fenntartható vásári élményhez járul hozzá. A pénzintézet jóvoltából akár érintésmentesen is lehet fizetni az árusoknál: az új, azonnali fizetési rendszeren alapuló QR-kódos fizetés a standok nagy részén elérhető. A QR-kódos fizetési megoldást a Raiffeisen Bank biztosítja a kereskedők részére, az új Scan&Go mobilfizetési applikációval.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában