Hirdetés

2022.10.20. 13:49

Lazúrok, faápolók, faolajok – új termékekkel bővült a Fa-Centrum

Fa-Centrum

Forrás: Fa-Centrum

A Fa-Centrum Veszprém lakberendezési és lakásfelújítási üzlet barkács osztályának kínálata minőségi német PNZ és magyar Poli-Farbe Boróka lazúrokkal és faápoló szerekkel bővült.

A vízbázisú, oldószermentes Boróka falazúrok ideális megoldást jelentenek kültéri fa felületek ápolására, festésére. Ezek a festékek nagyszerűen emelik ki a fa természetes színét és mintázatát.  Kültéren és beltéren egyaránt használhatóak, többféle színben és kiszerelésben is kaphatóak. Fényes, tartós, UV- és időjárásálló felületet képeznek.

Felhasználási területek a teljesség igénye nélkül: 

  • ajtók, ablakkeretek, zsalugáterek 
  • kerti faházak, kerti fa építő elemek
  • homlokzatburkolatok, fa szerkezeti elemek
  • kerítéselemek és balkonok
  • kerti bútorok festése és felújítása
  • pergolák, árnyékolók 
  • lépcsőlapok, lépcső korlátok, kapaszkodók

PNZ falazúrok természetes összetevőinek köszönhetően pl. kaptárakon, gyerek játékokon, játszótereken is alkalmazhatóak, mert nem tartalmaznak a környezetre ártalmas, párolgó anyagokat.

Forrás: Fa-Centrum

A tartósság érdekében a falúzorokkal való kenés előtt célszerű a felületet lecsiszolni, portól és szennyeződésektől mentesíteni. Az előzetes kezeléshez ajánlott a fakonzerváló alapozó használata (pl. Boróka Primer fakonzerváló alapozó a falazúrokhoz).

A fa sérüléseit, kisebb hibáit ún. folyékony fa alkalmazásával tudjuk könnyedén kijavítani. A régi, megszürkült fafelületeket először tisztítsuk meg speciális szürküléseltávolító szerrel, így visszanyerhetünk valamit a fa eredeti színéből, és fokozhatjuk a tartósságát is.

Alkalmazhatunk a fafelületek kezeléséhez, megóvásához faolajokat is, melyek nem festékek, és kíméletes, természetes ápolást biztosítanak a fának. 

Az egyik legjobb és egyben legegyszerűbb faolaj a nyers lenolaj, amely egy teljes egészében természetes, egészségre ártalmatlan anyag. Ez egy színtelen olaj, mely egy nagyon enyhén sárgás árnyalatot ad, de nem színezi el a fát, hanem az eredeti színét és mintázatát kiemeli, tartósítja. Költséghatékony megoldás, nagy kiszerelésben is megvásárolható, és a speciális faolajokhoz képest jóval olcsóbb. 

A lenolaj hatékonyan zárja le, tömíti el a fa pórusait, így időjárásállóvá téve a fát biztosítja, hogy az ne szívjon magába a fa túl sok nedvességet, párát, és ez ne roncsolja a szerkezetét.

A lenolajon kívül más speciális, színes faolajok is megtalálhatóak Fa-Centrum bútor, barkács és lakberendezési áruház kínálatában Veszprémben.

lazurok-faolajok-facentrum-veszprem-pnz - 1

A PNZ prémium német márkás faolajok a legmagasabb minőségben készülnek, környezetbarát eljárással, természetes anyagokból.

  • A PNZ kültéri olaj UV álló, időjárásálló felületet alkot. Ideális felújításra, de új fafelületek kezelésére is. Száradt állapotban szagtalan, nem párolog, nincsen ártalmas hatása. Sokféle színben és kiszerelésben kapható! Ajánljuk pl. kerti bútorok, faházak, teraszburkolatok kezeléséhez, de nyílászárókhoz, kerti fa játékokhoz, játszóterekhez is.
     
  • A PNZ bangkirai olaj az egzotikus fafajták kezelésére alkalmas speciális összetételű faolaj. Ezeket a gyorsan növő, de kemény fajtákat leggyakrabban a kerti bútorok készítéséhez használják, így a bangkirai olaj nagyszerűen ápolja és védi a kerti fa bútorainkat. Szintén időjárásálló, napfényvédő felületet alkot. Ajánljuk a tölgy, akác, meranti, mahagóni, bangkirai, garapa, iroko, keruing, nyatoh, roble, jarrah, belinga, hőkezelt fa felületek hosszútávú, kímélő ápolásához.
     
  • A PNZ keményviasz olaj ideális az erősen igénybe vett belső fafelületekre. Ilyen lehet pl. a hajópadló, parketta, konyhapult, műhelypult, padok, bútorok. Használhatjuk OSB lapon, rétegelt lemezen is. Természetes anyagokat tartalmaz. A kezelt felület víztaszító lesz, így nedves helyiségekben is használható (pl. fürdőszoba, konyha).  A kezelt felület szintén jól ellenáll a különböző szennyeződéseknek és nem lép kölcsönhatásba más anyagokkal (pl. háztartási tisztítószerek, ételmaradék).

A kerti és kültéri, időjárásnak kitett fa elemek kezelését célszerű évenként vagy legalább minimálisan 2-3 évente megismételni a hosszútávú állagmegőrzés érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában