Hirdetés

2022.09.12. 00:00

Veszprémi Állatkert

Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező vidéki állatkertje a Balatontól mindössze 15 km-re, csodálatos környezetben várja látogatóit.

Forrás: Kovács Bálint

A két részből álló Állatkert a Fejes-völgyben, illetve az azzal szomszédos Gulya-dombon terül el.

A Fejes-völgyben található a gyermekek egyik kedvence, az egyedileg tervezett és kivitelezett Kölyökdzsungel játszóház és terrárium. Szintén a völgyben tekinthetők meg olyan kisebb testű, nagy népszerűségnek örvendő állatok, mint például az ormányos medvék, a kis pandák, a Bennett-kenguruk.

A Fejes-völgyi terület természeti adottságait figyelembe véve került kialakításra a 2020-ban átadott új medve kifutó, ahol különböző pontokról és magasságokról tekinthető meg a fekete medvék, vagy más néven baribálok mindennapi élete.

Forrás: Veszprémi Állatkert

A látogatók az új, Gulya-dombi területen találkozhatnak az állatkert nehézsúlyú lakóival. Magyarország legnagyobb, közel 2 hektáros Afrika-szavanna kifutóján a zsiráfok, struccok, szélesszájú orrszarvúk, zebrák, impalák és mocsári antilopok kápráztatják el az érdeklődőket. Hazánk legnagyobb szélesszájú orrszarvú csapata Veszprémben tekinthető meg, melynek várva-várt legfiatalabb tagja 2020-ban látta meg a napvilágot. 

A szavanna kilátóról és a szavannastégről figyelve az állatokat szinte Afrikában érezhetjük magunkat. Természetesen nem hiányozhat az állatok királya sem, így az oroszlánok 2019-ben elkészült új, 2000 m2-es kifutója is ezen a területen kapott helyet. A szavanna kifutó szomszédságában található a Majomház, melyben jelenleg gyűrűsfakú makik, dzselada páviánok és zászlósfarkú kolobuszok élnek. 

2014-ben került átadásra az Elefánt Park, így sok év után újra elefánt trombitálástól lett hangos Veszprém állatkertje.

Fotós: BALINT KOVACS / Forrás: Veszprémi Állatkert

2015-ben pedig a szintén hiánypótló vizes élővilágot bemutató projekt valósult meg, melynek lakói a borjúfókák és a pápaszemes pingvinek hamar a látogatók kedvenceivé váltak. Azóta is töretlen népszerűségnek örvendenek a látogatók körében. Tavaly ráadásul világra jött állatkertünk történetének első borjúfóka bébije, Polly, akinek idén kistesója is született.

Magyarországon egyedülálló az a 14 méter belmagasságú, 5000 m2-es alapterületű madárröpde, mely Dél-Amerika színpompás madarait mutatja be, köztük például a flamingók, skarlát íbiszek, récék, rózsás kanalasgémek, az örvös csáják és a kanálcsőrű bakcsók. 

 

Az állatkertben található Magyarország legnagyobb Dinó Parkja, mely mintegy 50 életnagyságú dinoszaurusz szoborral büszkélkedhet, köztük van a 23 méter magas Diplodocus, és a félelmetes T. rex is. Ezen felül élményfoglalkoztatók is várják a gyerekeket. 

Forrás: Veszprémi Állatkert 

2018-ban nyitott meg a Veszprémi Állatkert új Afrika szavanna játszótere, ahol a gyerekek bepillantást nyerhetnek Afrika különleges állatvilágába, a tanzániai Serengeti Nemzeti Park felfedezésébe. Megemlékezve a híres Afrika kutató, Bernhard Grzimek munkásságáról a játszótéren egy különleges zebracsíkos szafari repülő is helyet kapott. A kalandvágyó gyerekek élményhajón játszhatják el, hogyan érkeztek az első állatok Afrikából a Veszprémi Állatkertbe. Drótkötélpálya, ugráló, szafari terepjáró, baobab lombház, csak néhány a sok játszóelem közül, melyek mind egyedivé teszik az állatkert Afrika szavanna játszóterét.

Forrás: Veszprémi Állatkert 

Az egész napos programot nyújtó állatkerti séta bármely korosztály részére kellemes kikapcsolódást jelent, ahol felfedezhetik az állatok csodálatos világát.

Találkozzunk az Állatkertben!

"Kittenberger Kálmán" Növény- és Vadaspark Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. 

8200 Veszprém, Kittenberger Kálmán utca 17.

Telefon (kizárólag munkanapokon, 8:00-12:00 és 12:30-16:00 között): 30/699-0870

www.veszpremzoo.hu 

[email protected]

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában