Hirdetés

2022.05.23. 15:10

Sneaker: ami egyetlen cipősszekrényből sem hiányozhat

Bár az emberek öltözködési stílusa nagyon eltérő lehet, vannak olyan ruhák és lábbelik, amik szinte mindenki ruhatárában, illetve cipősszekrényében megtalálhatók. Ilyenek például a sneakerek, amik kényelmességük, valamint praktikusságuk miatt annyira népszerűek. Na és persze azért, mert nagyon sokfélék, ezért mindenki találhat az ízlésének megfelelő darabot. Ha neked még nincs, vagy úgy érzed, ideje beszerezni egy újat, érdemes körülnézni a kínálatban!

Forrás: Alones / Shutterstock.com

De mi is az a sneaker?

A sneakerek tulajdonképpen a sportcipők utcára szánt változatai. Mikor a sportcipők elkezdtek megjelenni, kifejezetten sportolók számára készültek, de a kényelmük, valamint a strapabíróságuk miatt hamarosan a lakosság körében is egyre nagyobb népszerűségre tettek szert. Mivel azonban egy átlagos felhasználás esetén semmi szükség azokra az extrákra, amiket egy edzőcipő nyújtani tud, elkészültek a sportcipők utcai verziói. Ezek pedig a ma ismert sneakerek, mint amilyen például a közkedvelt Air Force 1.

Az egyes gyártók az évek során elő tudtak rukkolni olyan modellekkel, amik igazi örökzöldekké váltak, ezért azóta is folyamatosan részét képezik a kínálatnak. Ilyen például az említett Nike modell, vagy az Adidas Superstar.

Sportcipő, de nem sportoláshoz

A sneaker népszerűsége tehát nagyrészt abban rejlik, hogy ötvözi a sportcipők strapabíróságát és kényelmét azokkal a tulajdonságokkal, amiket egy utcai cipőtől elvárunk. Teszi mindezt úgy, hogy közben a divathoz is igazodik: farmerrel ugyanúgy viselhető, mint sportos szereléssel, de aki szereti keverni a stílusokat, az szoknyával is hordhatja.

A sneaker az átmeneti évszakokban, de még a nyár hűvösebb napjain is jól jöhet, ezért szinte nincs is olyan pillanat, amikor éppen ne lenne indokolt beszerezni egy újabb párat. Szerencsére a szín- és mintaválaszték gyakorlatilag végtelen: bármilyen is a stílusod, biztosan találsz olyat, ami passzol hozzád, akár visszafogottabb, akár színesebb, harsányabb darabot szeretnél.

Ha idén még nem vásároltál egy újabb pár sneakert, itt az ideje, hogy megtedd! A FTSHP webáruházban meg is találhatod a számodra ideális darabot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában