Hirdetés

2022.03.25. 14:56

Lakástrend 2022-ben: természetközeli dizájn az otthonunkban

A karantén emlékeztetett minket arra, hogy mennyire fontos számunkra a természet. A növények, a kövek és a fák egyfajta lelki megnyugvást hoznak. A pandémia időszakában pedig teljesen elzártak minket ettől, így megpróbáltuk valahogy belecsempészni ezt otthonainkba. A lakberendezés emiatt nagyot változott, a mostani trendeknél így ez áll leginkább fókuszban.

Forrás: Freepik

Természeti formák a nappaliban

 

Az idei trendeket valahogy úgy lehetne jellemezni, mint ha a japán zen nyugalmát és természeti formáit keverték volna a modern, valamint retro stílusok elemeivel. Előbbi egyértelműen kiütközik követhető a fa, a kő, rattan, a nád, a bambusz és különféle natúr textilanyagok felhasználásában. Ahogyan a kőhatású kaspókban is, amelyek nem éles formákat, hanem a sziklák és a faragott szobrok idomtalan szabályosságát juttatják eszünkbe. Ezt láthatjuk például az Alza kaspó- és cserépkínálatában is. Utóbbi pedig a letisztultság és a praktikusság jegyeit örökítette tovább. A retro viszont egyértelműen az otthonos hangulatot csempészte vissza a lakberendezésbe.

Forrás: Freepik

 

Buja növényzet, világos terek és nyugtató enteriőrök

 

Talán még sosem volt ekkora a hangsúly a nyugalmon, mint most. Hiszen mi más lehetne a menedékünk, ha nem a saját otthonunk? A mostani gazdasági, egészségügyi és társadalmi helyzetekben pedig ez különösen fontossá vált. Elzárva magunkat a világ őrültségétől, a nyugalom szigetének megteremtése egy őszinte és rendkívül pozitív irányzattá nőtte ki magát. Wellness sarkok, nyugtató színek, relaxáló nappalik és a befelé figyelésre inspiráló elrendezések határozzák meg 2022-ben a stílusos lakberendezést.

 

Praktikusság és kényelem

 

Korábban előfordult, hogy a dizájn fontosabb volt praktikumnál – ennek azonban vége. Az otthonos, természetközeli lakberendezés fogalma az ember kiszolgálásáról szól. Elsődlegessé vált a lelki nyugalmunk és a praktikus elrendezés, amik által többfunkcióssá váltak a terek. A többfunkciós jelző pedig ebben az esetben olyan megoldásokat jelöl, ahol például az ebédlőből egyetlen mozdulattal dolgozó sarkot, vagy a nappaliból fitneszteremet varázsolhatunk. Ez különösen fontossá vált a lezárások alatt.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában