Hirdetés

2021.11.25. 01:00

Könnyebbé teszik az átszállást és közlekedést a bicskei vasútállomás környékének fejlesztései

Idén júniusban kezdődtek azok az átalakítási munkálatok, melyeknek hála nemcsak új parkolókat használhatnak az utasok a jövőben, de a felújított vasútállomás intermodális, azaz többféle közlekedési eszközt kombináló átszállókapcsolatai is fejlesztve lesznek a gördülékenyebb közlekedés érdekében.

Forrás: NIF Zrt.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. célja, hogy a bicskei vasútállomásnál korszerűsítsük, meggyorsítsuk, valamint biztonságosabbá és kényelmesebbé tegyük a közösségi közlekedést, és hosszú távon növeljük az így utazók számát. Ennek érdekében az állomásépület körüli területet rendezni fogjuk, itt új buszfordulót és megállóhelyeket alakítunk ki, valamint taxiállomást és különféle parkolókat. Hogy könnyebben megközelíthető legyen a vasútállomás déli oldalán készülő parkoló, egy új körforgalmi csomópont is épül.

A vasút fölött közúti felüljáró lesz átadva, az állomástól nyugatra pedig új összekötő út épül a Tatai út és a Csákvári út között. Az elkerülő út északi szakaszára új körforgalmi csomópont kerül, ebből ágazik ki az új állomási bekötő út a Móricz Zsigmond utca folytatásaként. Az új nyugati elkerülő út kiépítésével és a rakodóhoz vezető közvetlen kapcsolattal a belterületi övezet tehermentesíthető a teherforgalomtól. Ugyanakkor meghosszabbítjuk a meglévő gyalogos peronaluljárót is az újonnan kialakítandó déli parkolóig, majd ezután a Szent István úti és Móricz Zsigmond utcai rossz állapotú gyalogos felüljáró is elbontásra kerül. A Szent István út folytatásában közúti, gyalogos és kerékpáros aluljáró létesül, ezzel teremtve új közúti kapcsolatot Bicske két városrésze között.

Jelenleg a Tatai út és Csákvári út közötti összekötő alépítmény munkái, a vasút fölött átvezető közúti felüljáró átépítése, a gyalogos aluljáró meghosszabbítása, továbbá fakivágások, épületbontási és előkészítő munkálatok zajlanak. 2021-ben még dolgozni fogunk a déli oldalon megvalósuló parkolón, a vasúti közrakodó vágányain és burkolt rakterületén, a gyalogos peronaluljáró meghosszabbításán, a csapadékvíz-elvezető rendszerek kialakításán, valamint a közműkiváltási munkák ütemezett megvalósításán. Emellett idén márciusban megkezdődtek az új felvételi épület és a közúti aluljáró tervezési munkái is.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg 2023 októberéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában