Szponzorált tartalom

2021.05.25. 09:47

Így mozognak a magyarok – mit szeretünk sportolni?

Ha nagyon őszinték akarunk lenni, a magyar nem egy kimondottan sportos nemzet. Sokszor azonban nem feltétlenül magával a sporttal van baj, egyszerűen csak nem találnak az emberek időt rá az amúgy is zsúfolt hétköznapokban – vagy csak szívesebben fordítják azt másra. Szerencsére azért persze ellenpélda is akad, és szép számmal vannak, akik nem tudják elképzelni az életüket rendszeres testmozgás nélkül.

Így mozognak a magyarok - mit szeretünk sportolni?

Mozogjunk… de mit?

A testmozgás persze nagyon tág fogalom. Érthetünk alatta aktív sportot, akár versenyeket is, de ugyanígy annak számít heti 1-2 laza labdapasszolgatás a haverokkal. A lényeg, hogy olyasmi legyen, amivel kicsit aktivizáljuk magunkat, és megdolgoztatjuk az izmainkat, ízületeinket.

A foci mindenekfelett

Ha feltesszük a kérdést, hogy vajon mi a magyarok kedvenc sportja, valószínűleg 10-ből 9-en rávágják: a foci! Nos, a mérkőzéseknek meglehetősen nagy közönsége van, legyen szó akár hazai, akár nemzetközi meccsekről, de a futballt nem csak nézni szeretjük: nagyon sokan fociznak, igaz, nem mindenki egyesületben. Rengeteg ember szekrényében vár használatra készen a focicipő, hogy viselőjük eltölthessen néhány órát aktívan.

A jó öreg kerékpár

Főleg vidéken általános, hogy szinte mindenhová biciklivel mennek az emberek, de a városokban is egyre többen választják ezt a megoldást – ami alighanem annak is köszönhető, hogy egyre több a kerékpárút, ahol lehet biztonságosan közlekedni két keréken. Persze a bringázást is lehet komolyan csinálni, drága felszereléssel, de ha Te csupán hetente párszor tekernél néhány kilométert, elég lesz a kényelmes ruházat és a sportcipő – na és persze egy jó bicikli.

Kirándulni jó

A kirándulás szépségei sokakat megfognak, nem véletlen, hogy a magyarok kedvenc tevékenységeinek listáján is előkelő helyet foglal el a túrázás. Bár ez a szó szoros értelmében véve nem kimondottan sport, mégis aktív testmozgás, különösen, ha hosszabb távokat teljesítünk. De jó néhányan vannak, akiknek ez kevés, és inkább futnak a természetben.

sportcipők

Azt csináld, amit szeretsz

A rendszeres sportolás legnagyobb ellensége a kényszer – vagyis amikor nem azért mozogsz, mert élvezed, hanem azért, mert „muszáj”. És sajnos szép számmal akadnak, akik a rendszeres testmozgásra egy kellemetlen kényszerként tekintenek, nem egy pozitív időtöltésként.

Ezzel az a gond, hogy a sportcipők így nagyon hamar a szekrény alján landolnak, a mozgást pedig el is felejtjük. Hiszen senki sem szeret olyasmit csinálni, amiben nem leli örömét, hacsak nem kötelező, márpedig a heti többszöri sportolás nem az. Jobb taktika, ha nem a legegyszerűbben kivitelezhető mozgásformát választod (mint például az otthoni torna), hanem inkább megkeresed azt, amit szívesen csinálsz, és amellett teszed le a voksodat.

Miért is fontos, hogy élvezd a mozgást?

  • Mert így kitartóbb leszel, nem fogod a kezdeti lelkesedés elmúltával abbahagyni.
  • Mert ezzel akár egy hobbit is adhatsz magadnak: ha szívesen sportolsz, az elsőszámú szabadidős tevékenységeddé is válhat a mozgás.
  • Jobb eredményeket érsz el, ha nem vonakodva sportolsz, hanem teljes lendülettel.
  • Ha eddig inkább csak a tévében nézted a sportokat, itt az idő, hogy változtass ezen! Találd meg azt, amit élveznél, válassz magadnak egyet a minőségi sportcipők közül, és töltsd aktívabban a szabadidődet!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában