Szponzorált tartalom

2021.01.22. 13:34

Vezetéstechnikai tréning kupon: kezdőknek és haladóknak egyaránt lehet jó ajándék

Vannak bizonyos (részben nemi) szerepek, amelyekkel meggyőzzük magunkat, hogy valamiben ad ovo, a kezdetektől tehetségesek és jók vagyunk. Férfiaknál sokszor ez a foci vagy más sportok, a vezetés, a politikai tudás, az alkoholizálás és néhány másik 18+-os aktivitás, a detektív szaglás és hasonlók. Ahhoz, hogy ne csak azt higgyük magunkról, hogy szuperek vagyunk valamiben, hanem tegyünk is érte, méghozzá élményekben gazdagon, most kipróbálhatunk egy vezetési tréninget.

Mi az a vezetési tréning?

Először is szükségünk lesz egy forgalmi vizsgára, és már bele is ugorhatunk akár a saját autónkba vagy egy különlegesebbe is, legyen szó drift autókról, „izomautókról”, sport, vagy versenyautókról…

A kezdőknek (akár nagyobb, 8 fős csoportoknak is) ez kiváló alkalom lehet arra, hogy jobban, több szituációban tudják kezelni az autót profiként. Itt a biztonságon, az új helyzeteken van a hangsúly és nagy segítséget nyújt a tapasztalt oktató: ezt azoknak ajánljuk, akik legfeljebb egy éve szereztek jogsit (és vezetnek aktívan).

A vezetéstechnikai tréning azonban nem csak kezdőknek szól! Akár egy Ford Mustangot, Ferrarit, Lamborghinit, BMW-t, Porschét is vezethetünk!

Sőt, arra is van lehetőség, hogy megismerkedjünk a Mercedes Benz Driving Events instruktoraival is, ők is segíthetnek, hogy a legjobban elsajátíthassuk / tovább fejleszthessük a vezetés fortélyait!

Egy vezetéstechnikai tréning remek lehetőség arra, hogy valaki felfrissítse a vezetési tudását, vagy profiként még inkább tökéletesítse a képességeit.

A kezdők és haladók mellett a profiknak is jut valami?

Profiknak jók lehetnek a már említett gyors sportkocsik, hiszen kevesen vannak, akik kedvükre „szórakozhatták” ki magukat egy olyan autóval, amely akár 300 km/h feletti sebességre képes – és a felajánlott pályákon nincs sebességkorlátozás!!!

De ez nem minden: tréning is létezik profik (és magukat profinak tartó) vezetőknek, itt egy vezetéstechnikai tréning / kupon lehet a megfelelő ajándék, ennek részei a kikerülési manőverek, a szlalomozás és a hegyvidéki vezetés is. Ez utóbbi mindenkinek érdekes lehet, de különösen hasznos lehet alföldi aszfaltbetyár barátainknak.

Ha pedig az aszfaltról elvágyódnánk, akkor akár off-road vezetéstechnikában is gondolkodhatunk, még erre is van lehetőség!

Hol lehet kipróbálni ezeket az autókat, tréningeket?

Az egyik helyszín a DRX-ring, Kiskunlacházán (Pest megyében, Budapest központjától kb. 30- 60 perce dél-keletre), az ottani repülőgép széles pályáján: kicsivel több, mint 2 km-es kör, könnyű, kellemes kanyarok, rengeteg aszfalt és bóják. Nem olyan, mint a Moszkva tér péntek délután 4-kor: itt 30 km / h helyett 300 km / h felett is repeszthetünk!

A másik helyszín a zsámbéki (szintén Pest megye, Budapest központjából 40-60 perc nyugatra) pálya, amely Európában az egyik legmodernebb: a Mercedes-es instruktorokkal itt találkozhatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában