szponzorált tartalom

2019.01.08. 01:00

Nézze meg receptjeit, leleteit az EESZT Lakossági Portálján

2017. november 1-jétől működik az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT).

Az egészségügyi intézmények ide töltik fel az azokat a dokumentumokat, amelyek a betegek ellátása során keletkeznek. A Lakossági Portálon (eeszt.gov.hu) történt bejelentkezés után elérhetővé válnak egészségügyi adataink, így a rendszer használatával meg tudjuk tekinteni zárójelentéseinket, leleteinket, kiváltatlan receptjeinket. Emellett nyomon tudjuk követni azt is, mikor, melyik orvos tekintette meg adatainkat.

A Lakossági Portálon természetesen azt is beállíthatjuk, hogy az egyes kezelőorvosok mely adatainkhoz férhetnek hozzá. Értesítést kérhetünk arról, ha valamilyen dokumentumot – beutalót, vényt, egyéb egészségügyi dokumentációt – feltöltöttek velünk kapcsolatban az EESZT-be.

A TÉR a jelenleg elérhető legmagasabb fokú adat-, és kibervédelemmel van ellátva. Fő feladata, hogy összekapcsolja az egészségügyi ellátókat egymással – beleértve a kórházi, a járóbeteg- és a háziorvosi ellátást, valamint a gyógyszertárakat is –, illetve hatékonyabb gyógyítást és kényelmet biztosító szolgáltatást nyújtson a lakosság számára.

A betegek az eeszt.gov.hu felületen keresztül érhetik el az adataikat, és kereshetik vissza a 2017. novembertől keletkezett orvosi dokumentumokat. Csernavölgyi István, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója kiemelte, nagy előny a betegeknek, hogy az adatok bármikor rendelkezésükre állnak. Kiemelt szerep jut ebben a programban a digitális önrendelkezésnek, s ennek köszönhetőn bárki maga beállíthatja, hogy ki férhet hozzá az adataihoz. Ugyanakkor az is hangsúlyozandó – emelte ki a főigazgató, hogy a betegeknek mérlegelniük kell azt is, hogy hatékonyabb ellátást tesz lehetővé, amennyiben kevésbé korlátozzák egészségügyi adataik hozzáférhetőségét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában