hirdetés

2018.12.14. 13:35

Alcoa Shared Services Hungary Kft.

The Element of PossibilityTM

Proud History. Strong Future.

Cégtörténet

Az Alcoa vállalat világszintű piacvezető a bauxit, timföld és alumínium előállításban, mely a hozzáadott értékkel bíró öntött és hengerelt termékportfóliónak, valamint a nagymértékű energiakincsek jelenlétének is köszönhető. Az Alcoa vállalat továbbviszi elődjének, az Alcoa Inc-nek az innovatív kultúráját, vevőkapcsolati rendszerét, valamint ismert márkanevét is.

A korábban Amerika Alumíniumipari Vállalataként ismert Alcoa Inc. 128 évvel ezelőtt indította útjára az alumíniumpiacot azzal, hogy elsőként fedezte fel a megfizethető alumíniumelőállítás folyamatát, s ezáltal megindulhatott a kereskedelem.

E felfedezés óta többek között a Wright fivérek első, legendás Flyer nevű repülőgépük készítéséhez könnyűfém elemeihez Alcoa alumíniumot használtak (1903).

 

Szintén Alcoa alumíniumot használtak az első alumíniumburkolatú felhőkarcoló felépítéséhez (1952), továbbá az első kizárólag alumíniumból készült Audi A8-as személygépkocsi alapszerkezetének megalkotásához (1994).

 

 

Az első alumíniumból készült sörösdoboz gyártásában (2004) is az Alcoa Inc. segített.

Napjainkban az Alcoa mindezt a termék- és folyamatinnovációs örökséget azzal a törekvésével igyekszik továbbvinni, hogy folyamatosan újradefiniálja a telephelyein nyújtott világszintű teljesítmény fogalmát, mialatt globális termékválasztéka révén partnerkapcsolatokat épít ki vevőivel.

Az Alcoa világszerte 27 telephellyel rendelkezik és több, mint 16.000 alkalmazottat foglalkoztat.

Az Alcoa Magyarországon

Az Alcoa Székesfehérváron adminisztratív megoldásokat és üzleti szolgáltatásokat nyújt Európában, Észak- és Dél-Amerikában, valamint Ausztráliában található lokációinak és irodáinak. Az Alcoa Magyarországon kb. 170 főt foglalkoztat.

A szervezet fő funkciói:

  • Financial Services – pénzügyi szolgáltatások (könyvelés, számvitel, stb.)
  •  

  • Solutions Support – pénzügyi és beszerzési modulok támogatása
  •  

     

  • Procurement Services Center – megrendelések kiadása, szállítmányok nyomon követése, beszerzéshez kapcsolódó egyéb adminisztratív szolgáltatások, a beszállítói- és vevői adatbázis, raktári cikkek adatainak karbantartása
  •  

  • Credit – kintlevőségek behajtása a vevőktől, hitelkockázat elemzés / hitelkeret döntés és rendelés monitoring
  •  

  • Információs Szolgáltatások (IT) – IT infrastruktúra és üzleti alkalmazások üzemeltetése, valamint IT projektek megvalósítása
  •  

  • People Services (PS) – HR adminisztrációs támogatás
  •  

  • Procurement Center of Excellence – beszerzéssel kapcsolatos projektek menedzselése, adatmenedzsment, üzleti intelligencia (BI) megoldások, audit, megfelelőség biztosítása, globális beszerzési folyamatok és rendszerek kialakítása, támogatása
  • Az Alcoa értékei között kiemelt helyen szerepel azon közösségek támogatása, ahol cégeink tevékenykednek, illetve ahol dolgozóink élnek. A közösségi szerepvállalás egyik megnyilvánulása, hogyha munkánkkal segítjük a helyi non-profit intézményeket (pl. alapítványok, egyesületek, bölcsődék, óvodák, iskolák, stb.). Minden évben, tavaszi és őszi programok szervezésével igyekszünk önkéntes munkára buzdítani munkavállalóinkat.

     

     

    Mit kínálunk? Érdekes, kihívásokkal teli feladatokat, multinacionális környezetet, jó társaságot, munkán kívüli programokat (karácsonyi party, farsang, szüreti mulatság, családi nap), csapatépítő programokat, vállalati gyógytornát, gyümölcsnapot, dolgozói kedvezményeket, egyéni coaching lehetőséget, külföldi utazás lehetőségét, nyelvtudásod használatát, fejlődést, fejlődést és fejlődést.

     

    Legyél te is a kollegánk, ha szeretnél egy multinacionális vállalatnál, de mégis családias környezetben dolgozni. Globális lehetőségek, fejlődés, innováció és tradíció.

    Várunk csapatunkba! ?

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában