szponzorált tartalom

2018.09.13. 13:45

10 cipő férfiaknak, amit lehet farmerrel viselni

Sokan nagyon kedvelik a farmernadrágot, mint viseletet, és a lehető legtöbbször ezt választják. A stílusos megjelenéshez érdemes tudni, milyen cipővel tudjuk kombinálni ezt a nadrágot.

Tíz biztos tipp

Kimondottan sokféle cipőt tudunk ajánlani, amelyekhez egy sötét farmert hordva Ön kifogástalanul nézhet ki.

A klasszikus tornacipő – például egy Converse All Star – farmernadrággal bevált megoldás, de nemcsak a vászon cipők, hanem a technikai sportcipők is mesterien passzolnak egy ilyen nadrághoz. Ha ezt kiegészítjük egy hosszabb fazonú fehér pólóval, tökéletes összeállítást kapunk.

Arra érdemes odafigyelni, hogy tornacipő-farmer együttes nem működik fehér zoknival. Még ha úgy gondoljuk is, nem fog kilátszani a zokni, viseljünk sötétet. Kitűnően harmonizál farmerral a legtöbb papucscipő, így a világos talpú, klasszikus jellegű vitorláscipő is bevállalható.

A bőr papucscipőket – vagy bebújós cipőket – szintén hordhatjuk sötét nadrághoz. Ezek viszont túl elegánsak ahhoz, hogy összepárosítsuk egy világos, koptatott farmerhez. A stílusszakértők szerint fekete bőrcipőt nyugodt szívvel viselhetünk sötétkék és fekete farmerhez egyaránt. Barna színű bőrcipőt viszont csak kékhez hordjunk.

A tavasztól őszig viselhető bebújós vászoncipők szintén mennek a farmerhez. Nyárra érdemes felhajtani a nadrágszárat, hogy könnyedebb megjelenést nyerjünk. A bokacsizma szintén kitűnő választás. Különböző típusokat találunk ezek közt, a hosszúkás, keskeny, klasszikus Chelsea cipő például remekül mutat. Ez a típus egészen az 1700-as évekig megy vissza, így hagyományos és elegáns megjelenést ad. A világos hasított bőrből készített Chelsea fazon kimondottan választékos. A fenti fazonok mellett bakancs szerű bokacsizmákat is bátran bedobhatunk sötét farmerrel.

Brogue igen, oxford nem

Az elegáns cipőkre áttérve: számos fajtájuk jól harmonizál sötétkék farmerral. A lyuggatott orrú, bőr brogue cipő például választható: érdemes ebből a félcipőből a nem túl cifrázott orrú, leegyszerűsített – ún. sima, vagy ‘Quarter brogue’ – változatot felhúzni, ha nem akarunk túl rokokós külsőt.

A derby cipőket sokan csak öltönyhöz tudják elképzelni, de működőképesek egy mélykék farmerrel is. Ezek lényegében a leginkább letisztult megjelenésű, elegáns cipők. A nadrágszárat viseljük hagyományosan, húzzuk rá a cipőnkre, ne próbálkozzunk feltűréssel. Az oxford típusú bőrcipőket viszont a stílustanácsadók szerint ne párosítsuk farmerrel. Ez a fazon szigorúan csak formális öltözékkel hordható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában