Polgárdi

2015.11.05. 19:15

Pert nyert Mátyásdomb vezetője

Mátyásdomb – Jogerősen pert nyert a mátyásdombi polgármester a Hír TV ellen és kártérítést is kap.

Tribolt Lajos

A Hír Tv még 2009 májusában sugárzott Célpont című adásában azt állította, hogy Tilhof István polgármester bűncselekményeket követett el, majd a stáb megérkezésekor betegséget tettetett. A polgármester bírósági elégtételt kért. Nos, mint azt tudjuk, Isten malmai lassan őrölnek, de a magyar igazságszolgáltatás eljutott oda, hogy hat év után jogerős ítélet szülessen.

Tilhof István polgármester. Fotó: FMH-archív

A Fővárosi Ítélőtábla jóváhagyta a Fővárosi Törvényszék tavaly novemberi döntését, miszerint a Célpont című műsor, majd a csatorna honlapjára feltöltött műsor megsértette a polgármester jóhírnévhez fűződő személyi jogait azzal, hogy egy ellene folyó eljárás okán úgy tüntették fel, mintha a bűncselekményeket elkövette volna, holott később az eljárást megszüntették. Azt is hamisan sugallták, hogy a polgármester betegségbe „menekült”. Ráadásul engedély nélkül kép- és hangfelvételeket hoztak róla nyilvánosságra. A bíróság a Hír Tv-t és munkatársait eltiltotta a további jogsértésektől és a perköltségeken kívül nem vagyoni károkozás miatt 1,5 millió forint plusz kamatai megfizetésére kötelezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!