Polgárdi

2014.12.19. 20:05

Járási kirendeltség lesz

Polgárdi - A vonatkozó kormányrendelet alapján december 31-én megszűnik megyénkben a Polgárdi járás.

V. Varga József

A Fejér Megyei Kormányhivatal székesfehérvári járási hivatala Polgárdiban január elsejétől kirendeltséget működtet majd az eddigi járási hivatalban (Batthyány u. 132., városháza). A kormányhivatal tegnap adott tájékoztatást az ügyfélfogadás rendjéről. Okmányiroda: hétfő 13-15.30, kedd 8-12 és 13-15.30, szerda (interneten történő foglalással) 8-12 és 13-15.30, péntek 8-12. Szociális és gyámügyek: hétfő 13-15.30, szerda 8-12 és 13-15.30, péntek 8-12. Az állampolgárok ügyeik intézése végett választhatják a fehérvári járási hivatal törzshivatalát is (Honvéd u. 8.), ahol az ügyfélfogadás időpontjai megegyeznek a fentiekkel. A kormányhivatal közlése szerint a polgárdi járási hivatal összes osztályán az okmányirodát is beleértve az ügyintézés december 29-étől 31-éig, vagyis az év utolsó három napján, szünetel.

A járás megszűnésével a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Polgárdi tankerülete is megszűnik. Átmeneti időszakot élnek, zajlanak a váltás előkészületei - tudtuk meg Péterfalvi Lajos tankerületi igazgatótól. A kislángi, a lepsényi, a mátyásdombi és a mezőszentgyörgyi általános iskola az Enyingi járáshoz kerül; a fülei, a nádasdladányi és a polgárdi közoktatási intézmény pedig a Székesfehérvári járáshoz. A jenői iskola eddig is a fehérvári járáshoz tartozott; Kőszárhegynek nincs iskolája.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!