Polgárdi

2014.05.11. 20:38

Menyecskék merőkanállal, öregfiúk focilabdával

Jenő - Összefogás és közösség, derű és boldogság. A magánkezdeményezés lelkes követőkre talált az ezerháromszáz lelkes kis faluban.

V. Varga József

Az ötlet egy badacsonyi kiránduláson fogant, a kistáji majálison már a részleteket tervezgették. Klimáné Kerekes Ildikó a Happy világsikerén felbuzdulva elhatározta: immár Jenő sem maradhat ki a sorból.

Rendezőként és producerként - a Tűzrőlpattant Menyecskék (nóta és nosztalgia formáció) segítségével - Ildikó aztán belevetette magát a szervezőmunkába.

Nem sokat teketóriáztak, tíz napot szántak az előkészületekre. A forgatást szombatra időzítették, az időjárás is melléjük állt, semmi akadálya nem mutatkozott a kollektív boldogságnak.

A hétszeres Grammy-díjas előadó, Pharrell Williams immár nemzetközivé vált slágerére a falu apraja, nagyja ropta közösen az örömtáncot.

Felvétel, csapó! - vezényelte Kővári Rudolf. A Tűzrőlpattant Menyecskék a Millenniumi emlékparkban, jobbról a második Klimáné Kerekes Ildikó (Fotó: V. Varga József)

A kismamák csöppségeikkel együtt lejtettek, az ovisok, az általános és a középiskolás diákok szintén kitettek magukért. Az öregfiúk a focimeccs előtt zenére melegítettek be, az asszonykórus tagjai népviseletbe öltöztek. A dalos menyecskék a merőkanalat is megforgatták, a polgármesteri hivatal dolgozói táncba vitték Varga István polgármestert.

Kővári Rudolf operatőrnek dolga akadt a helységnévtábláknál, a boltban, a kőkeresztnél, a millenniumi emlékműnél és a kávézóban is.

Várjuk a filmet. Happy, Jenő!

Szinte mindennap kijön egy új Happy-feldolgozás. Nemrégiben Pharrell Williams Oprah Winfrey vendége volt, és a műsorban bejátszottak egy összeállítást: tényleg az egész világ a Happy című dalra táncol, énekel. Pharrell nem szégyellte a könnyeit.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!