Perkáta

2015.07.24. 16:57

Kisbácsiról érkeztek vendégek Perkátára - A harmincöt tagú csoportot a település polgármestere vezette

Perkáta - Perkáta erdélyi testvértelepülése, Kisbács ahonnét egy harmincöt tagú csoport érkezett, a csoportot polgármesterük Florin Muresan vezette

Bogó Anikó

Kisbács és Perkáta között 2004-ben, tizenegy éve került sor testvértelepülési szerződés megkötésére, miután Fejér és Kolozs megye között is létrejött ugyanez a kapcsolat.

Perkáta Nagyközség Önkormányzata néhány héttel ezelőtt döntött az utcanevek megváltoztatásáról, az Engels Frigyes utca kapta a Kisbács nevet. Az onnét érkező csoportot, Somogy Balázs polgármester éppen ezen utca kezdeténél fogadta, mindjárt köszöntőjében elmondta, hogy a település utcája a Kisbács nevet viseli. Ez szép gesztus volt a település részéről


Az erdélyi testvértelepülés, a kisbácsi csoport fogadása a polgármesteri hivatalban Fotó: Bogó Anikó

Florin Muresan örömét fejezte ki az utcanév választással kapcsolatban és elmondta, hogy ezen gesztust ők is viszonozni szeretnék Kisbácsban.

A csoportot az önkormányzat, a Perkáta-Kisbács Baráti Egyesület és a perkátai családok fogadták. Mindjárt érkezésük estéjén egy vacsorával, mulatsággal készültek az erdélyi barátaiknak. A hétvégén Nyugat-Magyarországra viszik kirándulni őket, elutaznak Pannonhalmára, Sopronba és Fertődre.

A magyarországi tartózkodásuk többi részét a fogadó családoknál töltik majd a kisbácsi vendégek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!