Perkáta

2016.10.06. 15:20

Történetek, olvasás és előadás

Perkáta - Kicsiket és nagyokat egyaránt várt a rendezvényeire a perkátai könyvtár. Mesehallgatás, vetélkedő és meseterápia is szerepelt a repertoárban.

Horváth Dóra

A perkátai József Attila Nagyközségi Könyvtár programokban gazdag hetet tudhat maga mögött. Szeptember 29-én a Magyar Népmese Napját ünnepelték a kastély dísztermében. Cseréné Marczal Zsuzsanna, Siba Árpádné óvónők, Denke Antalné, Fülöp Irén, Jákliné Rajcsányi Rozália pedagógusok, valamint Bogó Brigitta ifjú édesanya olvasott mesét a helyi általános iskola alsó tagozatos diákjainak. A gyerekek hallhattak népmesét, állatmesét, sőt, Petőfi Sándor: Arany Lacinak című verse is elhangzott a hangulatos délutánon.

Denke Antalné pedagógus mesét olvas a Magyar Népmese Napján
Fotó: Horváth Dóra

Másnap, szeptember 30-án játékos mesevetélkedőre várták a szervezők a napközis tanulókat, akik lelkesen vetették bele magukat a rejtvények megoldásába. A programok ideje alatt arról is gondoskodott Lászlóné Szabó Edit, a perkátai könyvtár vezetője, hogy felébressze a nebulók olvasási kedvét.

Az Országos Könyvtári Napok keretében október 4-én Pável Zsolt meseterapeuta volt a könyvtár vendége, aki A mesében rejlő kódok üzenete a Nőknek és a Férfiaknak témában tartott érdekes előadást a felnőtteknek. Pável Zsolt előadása végén lehetőséget adott a közönségének arra is, hogy feltegyék kérdéseiket, így egy kötetlen beszélgetés alakult ki zárásként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!