Pákozd

2015.05.22. 16:52

Újra sárkányok Pákozdon

Pákozd - Idén már 25. alkalommal rendezik meg a Sárkányeresztő fesztivált a település melletti dombokon.

Fejér Megyei Hírlap

Immáron 25. alkalommal kerül rendezik meg Pákozdon a Nemzetközi Sárkányeresztő Találkozó, ami többek között a hazai aktív sárkányeresztők krémjének kötelező programja. Aki eddig még nem találkozott velük, itt az idő bepótolni a lemaradást ! Az eseményen résztvevők változatos programok részesei lehetnek ha jó a szél , úgy mint dugóleverő bajnokság, harci sárkányos küzdelem, éjszakai reptetés. Ahogy a szervezők hangsúlyozzák: a kicsi sárkány is sárkány, és nem a tudás a mérce, próbálja ki magát mindenki bátran. Két sárkányos létezik: az egyik akinek van sárkánya, a másik, akinek még nincs áll az eseményre hívogató honlapon, most a sárkány nélküliek is bekerülhetnek a másik csoportba.

A hétvége kész programsorral várja a látogatókat, ahol lehetőségük nyílik fiataloknak és idősebbeknek egyaránt a tartalmas időtöltésre. Több kuriózumnak számító programlehetőség is kínálkozik, a sárkánykészítéstől kezdve, kincskereső játékon, ólomkatona öntésen, a sétahajózáson át a Katonai Emlékpark látogatásáig.

Már csak a jó idő hiányzik a nagyszerű hétvégi szórakozáshoz. Fotó: archív

A vetélkedőkön, Kati kupán és a kvízben és az éjszakai sárkányeregetésben a résztvevők között értékes díjakat sorsolnak ki.

A megnyitó szombaton lesz tíz órakor, ettől kezdve egész nap folyamatos a programn, ahogyan vasárnap is, Aki igazán érdekes programra vágyik, annak az éjszakai röptetést ajánlják. (A sarkanydomb.hu oldalon olvasható a részletes program.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!