Pákozd

2015.11.15. 17:44

Levonták az emlékpark zászlaját, vége az idénynek

Pákozd – A Pákozdi Katonai Emlékpark hatodik évada vasárnap fejeződött be, de ez nem jelenti azt, hogy végleg bezárnak, csak átállnak a téli üzemmódra.

Buthy Lilla

Oláh László a katonai emlékpark szakmai főreferense elmondta, nem akartak évadsiratót rendezni, inkább olyan érdekes programokkal várták az érdeklődőket, ami éppen egybeesett a felderítők napjával. Vasárnap ők, vagyis a felderítők kaptak nagyobb figyelmet a parkban.

– Korábban volt hivatásos katonák és napjaink felderítő katonái közül is sokan itt vannak – mondta el Oláh László.

Az MN-MH Ejtőernyős Felderítő Katonai Hagyományőrző Baráti Kör vezetője, Kiss Dávid elmondta, volt felderítők relikviáival képviseltetik magukat a Pákozdi Katonai Emlékparkban. Fotó: Molnár Artúr

A többi között repülőgép szimulátorokkal, ólomkatonaöntéssel, apródképzővel, fegyverbemutatókkal várták a családokat. Éppen a napokban van a 3. isonzói csata 100. évfordulója, ennek apropóján pedig előadást hallgathattak meg az érdeklődők a véres eseményekről.

Az MN MH Ejtőernyős Felderítő Katonai Hagyományőrző Baráti Kör vezetője Kiss Dávid elmondta, állandó és ideiglenes kiállításukban összeszedték a volt felderítők hazamentett relikviáit, és a 1949-1994-ig terjedő időszak fegyvernemi tárgyi emlékeit is megnézhették a látogatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!