Pákozd

2014.04.09. 17:45

Honvédelmi verseny Pákozdon

Pákozd - A védelmi tárcának fontos cél a fiatalok honvédelmi ismereteinek bővítése, az ifjak megmozgatása .

Tihanyi Tamás

Hende Csaba honvédelmi miniszter 2013-ban hirdette meg a Honvédelmi Kötelék Programot, amelynek célja a fiatalok egészséges életmódra és hazafiasságra nevelése, a honvédség társadalmi szerepvállalásának erősítése, a honvédségi és társadalmi szempontból hasznos ismeretek közvetítése, a sereg stabil utánpótlás-bázisának megteremtése. A program részeként tegnap középiskolásoknak országszerte megyei szintű haditorna versenyeket rendeztek, az egyiket a pákozdi Katonai Emlékparkban, a Mészeg-hegyen. A versenyen indult csapatok honvédelmi ismeretekből, légpuskalövészetből, kézigránátdobásból, fegyveres váltófutásból mérték össze tudásukat. A megyei versenyt a Kodolányi János Középiskola csapata nyerte a Ciszterci Szent István Gimnázium két csapata előtt.

A pákozdi Katonai Emlékpark ismét otthona volt a honvédelmi nevelésnek egy középiskolásoknak rendezett  vetélkedő kapcsán (Fotó: Tósoki Attila)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!