Pákozd

2017.08.29. 18:20

A Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar a KEMPP területén tartja csapatépítő táborát

PÁKOZD A háromnapos csapatépítő tábor utolsó napját töltik Pákozdon a honvéd kadét ágazati szakképzésbe felvételt nyert szakgimnáziumi tanulók.

Szanyi-Nagy Judit

A Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar augusztus 28-30. között, a Katonai Emlékpark Pákozd területén tartja csapatépítő táborát. Az idei tanévben indított szakgimnáziumi képzésre felvett 14 éves gyerekek a tábor első napján, hétfőn kenutúrán vettek részt. Kedden a Hazafiság iskolája elnevezésű programot tartották, melynek keretében az 1848-49-es szabadságharc és a két világháború főbb eseményeit idézték fel a diákok, de megismerkedhettek az alapvető katonai alaki fogásokkal, valamint a múlt és a jelen haditechnikai eszközeivel is. Szerdán a csapatok tájékozódási versenyen vesznek részt, amelyen belül meghatározott feladatokat kell végrehajtaniuk, hol időre, hol teljesítményre - tudtuk meg a Honvédelmi Minisztérium Kommunikációs Osztályától. Elmondták: a tábor célja, hogy az évfolyamot adó 65 gyerek minél jobban megismerje egymást, leendő tanárait és a kollégiumi nevelőket.

Megismerkedhettek az alapvető katonai alaki fogásokkal, haditechnikai eszközökkel is Fotó: KV

Miért éppen Pákozdon?

- Az emlékpark olyan, hadtörténettel kapcsolatos kegyeleti helyszín, amely képviseli és őrzi a katonáknak fontos alapértékeket és eszméket, így méltán ad otthont a honvédelem iránt érdeklődő fiataloknak - válaszolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!