Szebbnél szebb fajták

2018.04.17. 10:00

Ültessünk muskátlit!

Végre elérkezett az ideje a balkonládák virágosításának. A választék széles, a legnépszerűbb növények egyike azonban még mindig a muskátli.

Tóth B. Zsuzsa

A jól gondozott muskátli ősz végéig virágzik

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/ Napló

A terasz, az ablak fekvéséhez mérten válasszunk muskátlit a ládáinkba. A félfutó muskátli a futónál kicsit igényesebb, de dekoratívabb. Nagy, dupla szirmú virágaival meghálálja a gondoskodást. A félfutó muskátli szereti a fényt, de a tűző napot csak megfelelő kezeléssel bírja. Lehetőleg keleti, délkeleti oldalra ültessük; oda, ahol nem tűzi egész nap a nap. A félfutó muskátli szereti a vizet, a szárazságot nem tűri. A víz mennyisége mindig álljon arányban a hőmérséklettel.

A jól gondozott muskátli ősz végéig virágzik
Fotós: Tóth B. Zsuzsa/ Napló

A félfutó muskátli virágai ritkásabban helyezkednek el. A szimpla futó muskátlival ellentétben számtalan színben pompázhatnak. Fajtától függően 50-60 centiméteres futása van. A közönséges muskátli, a napos meleg fekvést igényli, szereti a déli, délnyugati, délkeleti fekvésű helyeket. Az állómuskátli vízigénye valamivel kisebb, mint a futómuskátlié, ezért még a nagyon meleg napokon is elég naponta egyszer megöntözni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!