nem kell mindig újat venni

2020.08.01. 14:30

Újjávarázsolhatjuk a régi bútordarabokat

Bútorfestés során fontos, hogy mindig a kiválasztott darab anyagával passzoló festéket, lakkot használjunk, így lesz igazán szép a végeredmény.

Héjj Vivien

Felújított bútor. Rá sem ismerni

Fotó: Fehér Gábor (FMH-archív)

A bútorfelújítás egyszerű és olcsó mód a lakás felfrissítésére, azonban a szép végeredmény gondos előkészületeket igényel. A művelet nem nehéz, ám első nekifutásra érdemes kisebb bútordarabok renoválásával kísérletezni.

A munkafolyamat legelső része a szükséges eszközök beszerzése: a dörzspapír, az ecsetek, a festék vagy lazúr elengedhetetlen a felújítás során. A bútort első lépésként vigyük a festés helyszínére, hogy ne a különböző munkafázisok közepette kelljen a cipekedéssel bajlódni. Tisztítsuk le a kiválasztott darabot, majd szükség esetén csiszolópapír segítségével dörzsöljük le az előző réteg festéket.

Felújított bútor. Rá sem ismerni
Fotó: Fehér Gábor (FMH-archív)

Fontos, hogy a bútor anyagával passzoló termékeket használjunk. A kosszal járó munkafolyamatok előtt érdemes a lakás azon pontját, ahol alkotni fogunk, egy nagyobb fóliával leteríteni, így a munkálatok utáni takarítással sem kell annyit bajlódni. A festést alapozóréteggel kezdjük, ezt követően két rétegben vigyük fel a kiválasztott színt.

Ha nem szeretnénk festéssel bajlódni, a fogantyúk vagy kilincsek cseréjével is egészen új megjelenést adhatunk régimódi bútorainknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!