Otthon

2017.03.27. 17:37

Új technikákkal is próbálkozhatunk

A tojásdíszítés hagyományos technikáit a kézművesektől leshetjük el, az újabb módszerekkel pedig az interneten találkozhatunk.

Gábor Gina

Akadnak közöttük pofonegyszerű megoldások, amelyekhez nem kell különösebb kézügyesség sem. Íme, összegyűjtöttünk közülük néhányat. A böngészés közben dekorcukorral bevont tojást is láttunk. Azt ajánlják, dekupázsragasztóval kenjük át a tojás felületét, majd forgassuk meg dekorcukorkában. Ha fehér héjú tojást tudunk beszerezni, egyszerű öntapadós papírral pöttyöket varázsolhatunk rá. Az apró pöttyöket irodai lyukasztóval tudjuk legyártani, majd ragasszuk a kis pöttyöket ragasszuk a tojásra, ezután tegyük a festékbe. De nagyon mutatós a natúr színű tojásra alkoholos filccel festett angyalarc, apró virágkoszorúval: a koszorú alapja vékony drót, abba lehet virágokat tűzni.

Tojásdísz, ragasztott kenderszállal és csipkével

A húsvéti asztaldíszhez elég olykor csak szép tojás-forma. Hungarocell-tojásból például rusztikus díszt készíthetünk, ha átkenjük ragasztóval, majd szorosan körbetekerjük natúr kenderzsineggel. Ha kész, csipke vagy szatén szalagokkal csinos díszt varázsolhatunk, ami akár évekig eltartható. Szintén tartós megoldás lehet - ugyanakkor meglehetősen időigényes -, az a módszer, amikor hungarocell tojást flitterrel díszítünk. Időigényes, mert a csillogó, kicsi flittereket egyenként, rövid szárú gombostűvel kell rögzíteni a tojáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!