modernizálás

2019.11.09. 09:00

Új divattrendek a régi irányzatokkal keverve

A kreatív szakemberek számára már rég nem 2019-et írunk, ők javában tervezik a jövőt. A nem is olyan távolit generálva a legújabb trendeket, köztük a következő esztendőben divatos lakberendezési fogásokat.

Tóth B. Zsuzsa

Forrás: Pixabay

Egyre több szín neve lát napvilágot azok közül, amelyek a jövő évben divatosak lesznek. Nemcsak az árnyalatok palettája lebeg a kreatívok szeme előtt, hanem a dizájn is. Mit újítanak meg, milyen lakberendezési ötletekkel rukkolnak elő, ami igazán 2020-assá teszi a lakásbelsőt? Merész és szolid, már bejáratott és meg- újult ötletekből szemezgetnek a jövő évre vonatkozóan.

A lakás minden helyiségében lesz valami új, valami régi, valami nem kék, hanem fekete. Újnak számít például a dizájnipar által felkapott fekete konyha. Bátor húzás ennek a sötét színnek az alkalmazása, ráadásul nem csupán kis felületen, mutatóba jelenik meg, hanem a konyhabútor frontja kapja a karakteres színt. A szekrényfront mellett a falon is megjelenhet az árnyalat a konyhában. Aki ilyen ötlet megvalósítását tervezi, tájékozódjon a szakemberektől, hogy a sötét szín ne nyomja össze a helyiséget. A kevésbé merészek a nagy felületek helyett a kiegészítőkben találhatják meg a vivőfelületét a feketének.

Ami pedig a szobákat illeti, egyre több lakberendezési terméket forgalmazó üzletben látni nyitott gardróbot, ami a klasszikus és bevált formától teljesen eltér. Képekben gondolkodva egy klasszikus, fodraitól megfosztott tangóruhához hasonlít: eltűnt a fa- vagy faalapú bútor, maradt annak a praktikus része, a fémváz az akasztókkal, valamint a polcok. Elég puritán a megjelenése, ebből azonban előnyt kovácsolhatunk, és akár a lakás dísze is lehet. Figyelni kell azonban a rendre, az öszszeömlesztett vagy hanyagul rádobált ruhák nemcsak illúziórombolók, hanem a szoba arculatát is alaposan összekuszálják.

Félig újdonság csupán, hogy az újságokban, hotelekben számos alkalommal összemossák a különböző funkciójú tereket. Például bekerül a fürdőkád a hálószobába. Általában a modern otthonokban mutat igazán jól, ahol bőven van kihasználatlan tér a lakás eme helyiségében. Ahhoz, hogy a vágyott hatást elérje, kellően elegáns, letisztult és intim legyen, nélkülözhetetlen a lakberendezői tanács. Magunk kellő szakmai jártasság híján kerüljük a megvalósítását.

Bringa a falon – akár ez is lehetne a mottója a jövőre virágzó trendnek, amelynek alapja az újrahasznosítás. Egy tönkrement gördeszka, használaton kívüli, öreg kerékpár éledhet újjá más funkcióval. Színében újragondolva díszítőelemként vagy funkcióját ellátó bútordarabként, csak éppen nem a garázsban, hanem a lakásban. A trendek tehát jövőre is hoznak újat és marasztalják a régit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!