Szép Otthon

2018.11.01. 18:30

Tippek a rendszerezett, átlátható kamráért

Ha megfelelő a tárolás a spájzban, kamrában, nemcsak átláthatóbb, mi van otthon, de akár helyet és pénzt is spórolhatunk!

FMH

Forrás: Pixabay

  • Megkeserítheti a főzést, ha állandóan keresgéléssel töltjük az előkészületeket. Érdemes úgy kialakítani a kamránk elrendezését, hogy lehetőség szerint minél egyszerűbben hozzáférjünk azokhoz az alapanyagokhoz, ételekhez, italokhoz, amelyekre a leggyakrabban szükségünk van. Épp ezért tegyük felülre azokat, amelyeket ritkábban használunk, így szemmagasságba kerülhetnek azok, amelyeket nap mint nap levennénk a polcról.
  • A könnyű azonosítás végett használhatunk a lisztnek, cukornak, rizsnek és egyéb száraz alapanyagnak külön felcímkézett tárolót. A boltokban is kaphatók hasonló dobozok, de ha pénztárcabarátabb megoldást keresünk, egyszerűen címkézzünk fel magunk pár megüresedett műanyag dobozt, esetleg befőttesüveget. Ha átlátszó a tárolónk, még azt is láthatjuk, miből mennyi áll rendelkezésünkre, mikor szükséges feltölteni a készletünket.
  • Ha úgy érezzük, túl nagy az illatkavalkád a helyiségben, helyezzünk el benne egy kis üvegnyi szódabikarbónát, az majd semlegesíti a szagokat!
  • Pakoljunk szavatossági idő szerint, így elkerülhetjük, hogy megromoljanak ételeink.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!