nem csak koszorú kell

2019.11.30. 07:45

Téli havas dekor saját kezűleg

Nagy divatjuk van a dobozos dekorációknak manapság, amelyeket minden egyes szezonra, ünnepkörre, hangulatra el lehet helyezni a lakásban. Lelkes laikusként mi magunk is készíthetünk ilyet. A télváró időszakban nem kell hozzá más, mint egy kis műszőrme, karácsonyi dekoráció, ragasztó, doboz – és persze műhó.

S. Töttő Rita

A téli dekoráció ünnepváró hangulatot kölcsönöz bármelyik otthonban Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: S TOTTO RITA

Egy fehér virágdoboz lett az alapja annak a dísznek, amelynek téli hangulatúvá varázsolásához álltam neki a napokban. Beszereztem egy ragasztópisztolyt, valamint hungarocellt és a dekorációhoz díszeket – fehér műszőrmét, fehér és piros kisebb-nagyobb gömböket, egy gyertyát üvegtartóban, makkot, tobozt, fehér szalagot és egy kicsi babát. A hungarocellt belefaragtam a dobozba, és egy kis mélyedést is vágtam a gyertyának, hogy ne csússzon el.

A ragasztópisztoly használata elég furcsa, de biztos van jobb minőségű is, mint amit én kifogtam. Hiába nyomkodtam, nem jött gyorsabban, ellenben folyamatosan folyt. Kellett ezért alá a papír.

A téli dekoráció ünnepváró hangulatot kölcsönöz bármelyik otthonban
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A műszőrméből vágtam egy csíkot, amely a végére egyre szélesebb lett. Aszimmetrikus dobozgallérban gondolkodtam ugyanis. Ezt ráragasztottam a doboz peremére. A hungarocell felett kezdtem el pakolni a díszeket, jó szorosan egymás mellé, alá, úgy, hogy minden látszódjon. A kis karácsonyi gömböcskék közt volt olyan, amit úgy helyeztem, hogy az akasztó is látszódjon, s gondosan válogattam őket: volt köztük csillámos, tükrös és matt is – így a karácsonyi hangulata még erőteljesebb. Az illesztési pontokon összeragasztottam, hogy ne mozgolódjon. A ragasztó gyorsan köt és meglehetősen erős, így nem kellett belőle sok. A tobozokat és makkokat pedig a végén lefújtam hóspray-vel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!