színes, illatos új évszak

2019.02.19. 07:05

Tavaszváró ötletek a tavaszváró lakásba

A februári napsütés és az, hogy a maci nem bújt elő, sokakat arra ösztökélt, hogy már most elkezdjenek készülni a tavaszra. A hóvirág és a téltemető már megjelent a kertekben, így nem csoda, ha mindenki már a színes, szagos új évszakra készül. Íme pár jó ötlet!

S. Töttő Rita

Forrás: Pixabay

 

  • Ha művirágból készítünk lakásdíszt vagy tavaszi koszorút, válasszunk selyemvirágot. Szebb és természetesebb hatást kelt. Úton-útfélen belebotlunk ma már a lakberendezési részlegeken a tavaszi selyemvirágokba. Az apró szirmú virágokat vegyítsük nagyobb, színesebb változatokkal, és zölddel is. Nem kell sok, a vesszőkoszorúkon és faszeleteken pár szál is szépen tud kinézni, csak egy jóféle ragasztópisztoly kell hozzá.
  • Apró, otthonos feliratok, betűk is kaphatók ma már mindenhol. Egészítsük ki otthonunk új tavaszi díszét velük: az édes otthon, a home, a spring és az easter feliratot egy kis szalaggal átkötve tehetjük egyedivé.
  • Fotó: Pixabay

  • Használhatunk fém- vagy hagyományos kerámiacserepet is, tegyük abba a selyemvirágokat. Kössük át egy csodás rózsaszín szalaggal, és már kész is a tavaszváró „fíling”. • A terasz új dísze lehet a festett kavics, amely tavaszi színekben pompázik. Lehet rajta nyuszi, tojás, virág, bármi, ami a tavaszt idézi. Használjunk vízálló festéket, a hobbiboltokban segítenek a választásban. Nem mellesleg ez az elfoglaltság a gyerekekkel együtt űzhető, egyik kedvenc foglalatoskodásuk lesz!
  • A kreatívok filcanyagból is készíthetnek tavaszi virágokat, amelyeket dróthoz illesztve cserépbe is „ültethetnek”. A zöld filcből lesz a levél, a színesből pedig a szirmok. Csak a fantázia szabhat határt az alkotásnak: használhatók gombok, kristályok, varrható hozzá vattával tömött tulipán, bármi. A kész alkotást tekerjük körbe egy szélesebb maradék csipkével, illetve egy organzaszalaggal, a vintage hatás kedvéért.
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!