Szép otthon

2018.03.10. 10:00

Tavaszi dekorációs ötletek: Legyen színes az otthonunk!

A kint nyíló virágok, a színpompás táj és a madárcsicsergés kintről könnyedén az otthonunkba költözhet.

Szanyi-Nagy Judit

Virágok, váza, a háttérben pasztellszínek

Forrás: shutterstock

Tavasszal nem csak a természet éled újra: a lakásunkat is színes, vidám hangulatba öltöztethetjük. Ráadásul a virágokon – például a tulipánon, nőszirmon vagy jácinton – kívül más lehetőségeink is vannak, hogy otthonunkat díszítsük és illatosítsuk.

  • Ha túllépnénk a hagyományos, „virágot a vázába” megoldáson, készítsünk egyedi kaspót a saját magunk által szedett vagy vásárolt növénynek. A kaspókészítés nagy előnye, hogy annak színvilágát is mi határozhatjuk meg.
  • A virágokat kiegészíthetjük gyümölcsökkel: egy kosárban vagy ládában nemcsak jól mutatnak egymás mellett, de kiváló illatot is áraszt például az alma és az orgona elegye.
  • Ha maradandóbb lehetőségek után néznénk, keresgessünk színes díszpárnákat! Az élénk, akár neonszínű textilek feldobnak bármilyen helyiséget – még akkor is, ha azokon nem szerepel semmilyen mókás kép vagy felirat.
  • A tartósabb „zöldek” közé tartozó fűszernövények a konyha remek ékei lehetnek. Amellett, hogy hasznosak, egy kisebb méretű, egyedi kaspóban is jól mutatnak, sőt, egy egyharmadánál levágott tetejű tojásban szintén megállják a helyüket.
  • Ilyenkor különösen ajánlott a kiegészítők – például szélcsengő, váza, asztaldísz vagy csíptethető lepkék – vásárlása, de a színek terén is változtathatunk. Elég pasztellszínűre (például barackra, kékre) lecserélni az ágyneműhuzatot vagy a sima fehér függönyt.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!