Otthon

2017.02.24. 14:29

Mérgező szobanövények - amiket senki ne rágcsáljon meg!

Amikor tudatosan rendezünk be egy lakást, a benne helyet kapó szobanövények fajtájára is érdemes ügyelni. Hogy miért? Azért, nehogy megmérgezzenek bennünket vagy kedvenceinket.

S. Töttő Rita

A virágzó, zöldellő szobanövények egészséget, vitalitást visznek egy otthonba. Azt azonban kevesen tudják, hogy vannak olyan fajták, amelyeket ha a gyerek vagy a házikedvenc megrágcsált, komoly mérgezéseket okozhatnak nekik.

Ezek az egyébként ártatlannak tűnő szép növények a természetben eképp védekeztek támadóik (fogyasztóik) ellen, s ezt a kellemetlen tulajdonságukat máig megőrizték. A legveszélyesebbek közé tartozik például a borostyán, amit sokan szeretnek nevelgetni még az erkélyen is. A szintén kedvelt, egzotikus japán cikász vagy éppen a hétköznapinak számító buzogányvirág is mérgeket tartalmaz.

De ki gondolná, hogy a filodendron és a legénypálma is bajt okozhat vagy hogy a dracéna, a fikusz és a könnyezőpálma sem szeretne salátaként feltűnni senkinek a szájában. Ahol erre esély van, ott érdemes ezeket a növényeket elajándékozni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!