Hogy az alsónadrág ne a hűtőszekrényből kerüljön elő

2018.05.08. 09:30

Szekrény vagy szoba, a ruháknak hely kell

A ruháknak hely kell, és mindenki tudja, hogy egyre több és több. Ideális megoldás pedig nincs a tárolásra, mert ha rengeteg hely van is, többnyire az sem elegendő.

Keszey Ágnes

Ideális megoldás a gardróbszoba, ehhez azonban sok hely szükséges Fotó: drgardrob.hu

Korábban elvétve találkozhattunk vele, ma viszont már természetes, hogy a nagyobb házakat gardróbszobával tervezik. Ideális megoldás nemcsak a ruhák, cipők rendezése szempontjából, hanem azért is, mert így elkerülhetjük, hogy a holmik mindenfelé heverjenek a lakásban: ötletszerűen eldobálva a különböző helyiségekben, bútorokra, székekre lehajítva. Ha van gardróbszobánk, talán még azt is elkerülhetjük, hogy a melltartó, vagy az alsónadrág a hűtőszekrényből kerüljön elő, a cipőkön pedig folyamatosan átessünk lehetőleg a legrosszabb pillanatban. Ez nem jelenti persze azt, hogy egy gardróbnak szánt helyiség megléte magától megoldja az összes problémánkat, hiszen ott is rendet kell tartani, rendszerezni, és bármennyire is szörnyű ezt hallani a hölgyek számára, időnként selejtezni, az emlékként megőrzött, soha nem használt cipő bizony csak a helyet foglalja. A gardróbnak megvan az az előnye, hogy ha valaki öltözik, akkor nem zavarja a család többi tagját, és órákig válogathat a repertoárból.

Ideális megoldás a gardróbszoba, ehhez azonban sok hely szükséges Fotó: drgardrob.hu

Ha nincsen önálló gardróbhelyiség, akkor általában beépített szekrénnyel, gardróbszekrénnyel orvosolható a probléma. Az elv – mármint ami a ruhák, cipők, kiegészítők rendszerezésére vonatkozik – ugyanaz, mint a gardróbhelyiségnél: polcok, fiókok, illetve akasztós rész teszi átláthatóvá a választékot. Gardróbszekrény esetében is célszerű, csakúgy mint a gardróbhelyiségnél figyelni a megvilágításra, arra, hogy mindenképpen legyen lehetőleg egész alakos tükör valahol, és ha elfér, akkor sminkelési lehetőséget is alakítsunk ki. Ez az urak esetében talán kevésbé fontos.

Trendi: szabadon, fogason Fotó: VN-archív

A gardróbszekrényeket éppen ezért mostanában gyakran tükrös ajtókkal szerelik fel, amelyek az esetek többségében tolóajtók, hiszen jóval kevesebb helyet foglalnak el, illetve praktikusan nyithatóak, nem ütköznek bele semmibe. Ennek következtében kevésbé balesetveszélyesek is, amely nem elhanyagolható szempont, főleg még ha kisgyermek él a házban.

Gardróbszekrények hálószobában Fotó: drgardrob.hu

A gardróbszekrényeket többnyire a hálószobában szokás elhelyezni, de lehet az előszobában, illetve beépíthető lépcső alatt, ha a belmagasság engedi. Adott esetben a fürdőszobával való összekapcsolás is megfontolandó szempont, bár erre nagyon ritkán van utólag lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!