Otthon

2009.06.16. 02:27

Stílushoz passzoló falszínt

Székesfehérvár - Ha otthon egységes stílust teremtünk, figyeljünk a részletekre: a bútoron és drapérián túl a falak megmunkálására.

J. Mező Éva

A szoba legnagyobb felülete a fal. Érdekes, hogy éppen annak színei és megmunkálására terjed ki legkevésbé az otthont teremtő emberek figyelme, pedig a miliőnek az alapját adja. A különféle stílusokhoz különféle minták és színek illenek. Legutóbb a mediterrán, a minimál és a retro stílust ismertettük, folytassuk a sort most újabbakkal.

A polgári stílus igényli a stukkókat, frízeket, rozettákat, az izgalmasan formálódó falfülkéket. Színvilága sok mindent elbír: a fehértől a halvány pasztelleken át a legerősebb árnyalatokig. Divatos most a bordó, a sötét olívazöld, a mély királykék. A polgári stílus a hideg és meleg színek közül is mindent elvisel. Előkelőbbé tehetjük némi arany díszítéssel, izgalmassá antikolással. Az antikolást házilag is elkészíthetjük: összegyűrt zacskóval, vagy érdes szivaccsal lendületes mozdulatokkal, körkörösen húzogatva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!